طريقة عمل الكريب
المقادير
- كوب لبن
- كوب دقيق
- بيضة
- ربع ملعقة ملح .. ولو الكريب حلو يبقى سكر
- شوية زيت
طريقة التحضير
- اول حاجة تنخلي الدقيق والملح فى طبق كبير للعجن
حطيالبيضة وشوية لبن وقلبى شوية بملعقة خشبية أفضل
- حطي شوية لبن كمان وقلبى لغاية ما تبقى عجينة ناعمة
- حطي الزيت وبقية اللبن وقلبى كمان لحد ما تبقى ناعمة
- بعد كدة تسيبي العجينة لمدة ساعة فى الهوا
- بعد كدة هتجيبي صينية أو طاسة تيفال و تحطي فيها شوية زيت
- وتحطي العجينة بالمقاس اللى انتي عاوزاه
- و تستنى لحد ما يتحمر القعر شوية .
ولو عاوزة تعملي سوسيس هتعملي الكلام ده
- بعد ما تحطي العجينة واتعملت خلاص هتحطي شوية جبنة رومى عليها لو مش بتحبيها بلاش
- وبعدين هتحطي السوسيس أو أي اكل انتي عاوزاه يعني لحمة مفرومة او خضار اي حاجة
- بعد كدة هتحطي المايونيز وبعديه الكاتشب على طريقة التوزيع
- وتسيبه على النار لحد ما يستوى بعد كدة تلفي العجينة او الساندوتش
طبعا هتقولي ازاي بصي يا ستي
- العجينة فى الأول تخليها مفرودة وهتحطي عليها الاكل كله اوكى بعد كدة اتنيها نصين واتنيها كمان لتبقى على شكل ربع يعني مثلثة كده.
- و ممكن تحطيها شوية فى الفرن عشان تمسك كويس لو حبيتي يعني
===============================
وبالهنا والشفا