كبدة مشوية دايت
المقادير :
* #1634; ثمرة بصل متوسطة مقطعة مبشورة
* #1634; ملعقة صغيرة صوص الصويا أو عصير طماطم
* #1633; ملعقة صغيرة بهارات
* #1640; شرائح كبدة ( ضأن او بتلو)
* #1633; ملعقة صغيرة جوزة الطيب
* #1633; ملعقة صغيرة كمون
* #1634; ملعقة كبيرة عصير ليمون
* ملح و فلفل
طريقة التحضير والطهى :
1. يتم غسل الكبدة جيدا بالماء
2. ثم يخلط البصل المبشور مع عصير الليمون وتفرك بهما شرائح الكبدة
3. ثم توضع الكبدة في وعاء متوسط الحجم و يضاف الملح و الفلفل و البهارات و جوزة الطيب والكمون وصوص الصويا
4. يغطى الإناء و يترك في التتبيل لمدة 4-6 ساعات أو 8 ساعات إذا كانت الكبدة ضأن
5. يم تسخين الشواية إلى حرارة مرتفعة
6. توضع شرائح الكبدة و تشوى على الجانبين حتى النضج و تقدم الكبدة المشوية مع طبق السلطة