المقادير:
½ كيلو جبنة رومي أو موتزاريلا مقطّعة على شكل أصابع
2 بيضة مخفوقة بالملح والفلفل الأسود
½ حزمة بقدونس مقطعة قطع صغيرة
ثمرة فلفل أخضر مقطعة قطع صغيرة
2 كوب بقسماط مطحون
2 كوب زيت للتحمير
كوب دقيق
الطريقة:
1- اخلطي البقسماط مع البقدونس والفلفل الأخضر كويس.
2- حطّي أصابع الجبنة في الدقيق وبعد كده في البيض، وبعدين في البقسماط، وي بإيدك كويس على كل قطعة جبنة علشان تتماسك مع خليط البيض والبقسماط.
3- دخّليها التلاجة لمدة نصف ساعة، وبعد كده خرّجيها وحمّريها في الزيت لغاية لونها ما يبقى دهبي، وارفعيها على مناديل ورق علشان تتشرّب أي زيت موجود فيها.
4- رصّيها في أطباق التقديم، وقدّمي معاها سلطة خضراء أو سلطة زبادي أو كاتشب.. وبألف هنا وشفا.