كثيرا منا مل من الطعام المعتاد الذي يتناولة يوميا تقريبا ومن ضمن تلك الاكلات التى تأكل يوميا هى الجبنه سواء على الفطار او على العشاء او يتم وضعها فى مكونات اكلات اخري وتقدم على الغداء
لكن اليوك سوف أكسر لكم هذا الملل مع طريقة جديدة لعمل الجبنه والطريقة بسيطه جدا والمقادير متوفرة جميعها فى معظم المنازل كما انها متوفره فى جميع المحلات وغير مكلفة
المقادير:
...
½ كيلو جبنة رومي أو موتزاريلا مقطّعة على شكل أصابع
2 بيضة مخفوقة بالملح والفلفل الأسود
½ حزمة بقدونس مقطعة قطع صغيرة
ثمرة فلفل أخضر مقطعة قطع صغيرة
2 كوب بقسماط مطحون
2 كوب زيت للتحمير
كوب دقيق
الطريقة:
لكن اليوك سوف أكسر لكم هذا الملل مع طريقة جديدة لعمل الجبنه والطريقة بسيطه جدا والمقادير متوفرة جميعها فى معظم المنازل كما انها متوفره فى جميع المحلات وغير مكلفة
مقادير وطريقة عمل أصابع الجبنة المقلية
المقادير:
...
½ كيلو جبنة رومي أو موتزاريلا مقطّعة على شكل أصابع
2 بيضة مخفوقة بالملح والفلفل الأسود
½ حزمة بقدونس مقطعة قطع صغيرة
ثمرة فلفل أخضر مقطعة قطع صغيرة
2 كوب بقسماط مطحون
2 كوب زيت للتحمير
كوب دقيق
الطريقة:
1- اخلطي البقسماط مع البقدونس والفلفل الأخضر كويس.
2- حطّي أصابع الجبنة في الدقيق وبعد كده في البيض، وبعدين في البقسماط، وي بإيدك كويس على كل قطعة جبنة علشان تتماسك مع خليط البيض والبقسماط.
3- دخّليها التلاجة لمدة نصف ساعة، وبعد كده خرّجيها وحمّريها في الزيت لغاية لونها ما يبقى دهبي، وارفعيها على مناديل ورق علشان تتشرّب أي زيت موجود فيها.
4- رصّيها في أطباق التقديم، وقدّمي معاها سلطة خضراء أو سلطة زبادي أو كاتشب.. وبألف هنا وشفا.