اخواتى اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه تعتبر الشاورما من الاكلات المحببه والمفضله لدى الكبار والصغار ولها قيمه غذائيه عاليه والنهارده عندى لكم طريقه عمل فتـــه شـــــاورمـا اللحـم وتعتبر هذه الطريقه سهله وبسيطه جدا يارب تنال اعجابكم
المقادير
نصف كيلو لحم مقطع شرائح رفيعة .
واحده بصله شرائح .
اثنان فص ثوم مقطع .
اثنان كوب زبادى .
واحد ملعقه صغيره نشا .
فلفل ألوان مقطع مكعبات .
واحد ثمرة طماطم مكعبات .
ملح - فلفل - بهار لحم - بهار شاورما .
خبز شامى ( لبنانى ) محمص .
أرز بالكارى أو الزعفران مطبوخ .
طريقه التحضير:-
شوحى اللحم بعد ما حطيت عليه ملح وفلفل فى شوية زبدة زيت لحد ما نزل كل ميته وقرب على السوا ولو أتشربت ميته ولسه مستواش ممكن تزودى شوية ماء كمان وبعدين حطيت البصل يتشوح مع اللحم وبعدين الثوم ثم الفلفل الألوان وبعدين قلبت الزبادى مع النشا ووظيفة النشا علشان متخليش الزبادى تخرز على النار وحطيتهم على خليط اللحم وقلبت كويس وتحطى كل البهار اللى أنتى عايزه وبعدين تضعى مكعبات الطماطم وتقلبى تقلبتين
وعند التقديم تحطى الخبز المحمص وفوقه الأرز ثم خليط اللحم وممكن تزينى الطبق بالمايونيز وممكن بالقدونس