بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اخواتى وحبايبى زوار منتدى نجوم مصريه انا بأذن الله جيبالكم طريقه النهارده هاتعجبكم وهى طريقه عمل الللانشون فى البيت بطريقه صحيه وأمنه لان احنا عارفين طبعا لانشون المصانع مش مضمون و يعتبر اللانشون من الاكلات المحبوبه والمفضله لدى الكبار والصغار وله قيمه غذائيه يارب هذه الطريقه تنال اعجابكم
المقادير
ثلاث بيضات + نصف كوب دقيق +نصف كوب زيت +نصف كوب لبن+ثلاث فصوص حبهان + واحد بنجر+ ملعقة واحده سماق + نصف ملعقة صغيرة كارى+ نصف ملعقة ملح + ثلاث قطع جبن مثلثات+ ثلاث فصوص ثوم + قليل من الفلفل الأسود المطحون+ ملعقة واحده بابريكا+ فلفل أسود حصى
طريقه التحضير
نجيب الخلاط و يضع فيه الزيت و اللبن والبيض ونخلطهم جيدا وبعدين نضع باقى المقادير ما عدا
الدقيق، وبعد الخلط نضع الدقيق بصورة تدريجية.
بعد ذلك نجيب ماء ونضعه على النار حتى الغليان، ثم نضع الخليط فى أكياس ومعه الفلفل الأسود الحصى ونغلقها ثم نلفى الأكياس فى ورق قصدير. ونضع هذه اللفات فى الماء المغلى ونتركها
على النار حوالى نصف ساعة حتى تنضج مع وتقلبيها على الجانب الآخر، ونخرجها لتبرد ثم
نضعها فى الثلاجة.
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اخواتى وحبايبى زوار منتدى نجوم مصريه انا بأذن الله جيبالكم طريقه النهارده هاتعجبكم وهى طريقه عمل الللانشون فى البيت بطريقه صحيه وأمنه لان احنا عارفين طبعا لانشون المصانع مش مضمون و يعتبر اللانشون من الاكلات المحبوبه والمفضله لدى الكبار والصغار وله قيمه غذائيه يارب هذه الطريقه تنال اعجابكم
المقادير
ثلاث بيضات + نصف كوب دقيق +نصف كوب زيت +نصف كوب لبن+ثلاث فصوص حبهان + واحد بنجر+ ملعقة واحده سماق + نصف ملعقة صغيرة كارى+ نصف ملعقة ملح + ثلاث قطع جبن مثلثات+ ثلاث فصوص ثوم + قليل من الفلفل الأسود المطحون+ ملعقة واحده بابريكا+ فلفل أسود حصى
طريقه التحضير
نجيب الخلاط و يضع فيه الزيت و اللبن والبيض ونخلطهم جيدا وبعدين نضع باقى المقادير ما عدا
الدقيق، وبعد الخلط نضع الدقيق بصورة تدريجية.
بعد ذلك نجيب ماء ونضعه على النار حتى الغليان، ثم نضع الخليط فى أكياس ومعه الفلفل الأسود الحصى ونغلقها ثم نلفى الأكياس فى ورق قصدير. ونضع هذه اللفات فى الماء المغلى ونتركها
على النار حوالى نصف ساعة حتى تنضج مع وتقلبيها على الجانب الآخر، ونخرجها لتبرد ثم
نضعها فى الثلاجة.