بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
لكل الزوار النهارده عندى لكم طريقه الكراسون ويعتبر الكراسون من الانواع المفضله واللذيذه لدى المستهلك وهى من الطرق السهله جدا والبسيطه وغير مكلفه واليكم طريقه عمل الكراسون فى المنزل سريع وناجح جدا يارب ينال اعجابكم
المكونات: -
كوبين دقيق
200جرام زبدة
ربع ملعقة صغيرة ملح
بيضة واحده
نصف كوب لبن
ملعقه صغيره خميرة بيرة
ربع ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ثلاث ملاعق زيت
طريقه التحضير:-
ذوبى الخميرة فى ملعقة سكر وربع كوب ماء دافى واتركها تخمر وبعد ذلك ننخل الدقيق والملح والبيكنج بودر وضيفى الزيت واللبن والبيضة واعجنيهم كويس واتركها تخمر لمده نصف ساعة واخرجى الزبدة من التلاجة بعد ما نكون فردناها علي شكل مستطيل لنضعها داخل العجين وافردى العجينة ونضع الزبدة فى طرف العجينة ونلقى بالطرف الأخر عليها ونضغط بالنشابة عليها بسيط لتوزيع الهوا نضعها فى طبق ونغطى عليها ونضعها فى الثلاجة لمدة نصف ساعة ثم نفردها ونطبقها 3 طبقات وندخلها الثلاجة مرة اخرى ونكرر هذة العملية 3 مرات وفى كل مرة نتركها لمدة نصف ساعة وانفردهيا مستطيل ونقطعها مثلثات ولفى كل مثلث من القاعدة وحتى الرأس وممكن نحشية حشوات مختلفة جبنة رومى او بيضاء او شيكولاتة واتركيها تخمر حوالى ساعتين وبعد ذلك ا ضربى صفار بيضة على معلقة كبيرة لبن وشوية فانليا وندهن الوجه بها وحطيه فى الفرن متوسطه الحراره
لمدة ربع ساعه