الى كل اخواتى اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه والى كل عشاق الكبده الاسكندرانى النهارده اختكم داليا جيبالكم اجمل واحلى واطعم كبده اسكندرانى يالا شفوها وجربوها ان شاء الله هاتعجبكم جدا واليكم طريقه عمل الكبده الاسكندرانى السريعه
المكونات:-
1/2 كيلو كبدة جاموسي +4 ثمرات فلفل أخضر رومي+ 6 فصوص ثوم كبيرة +1 ملعقة زيت ذرة كبيرة مقدار ملح وفلفل وبهارات +مقدار عصير بصل وليمونة
التحضير:-
تقطع الكبدة مكعبات صغيرة.ويقطع الفلفل الأخضر مكعبات صغيرة.و يقطع الثوم شرائح صفيرة. تتبل الكبدة في عصير البصل والليمون والخل لمده لساعة تقريبا ثم تصفى.وبعدين يوضع الزيت في الحلة على النار حتى يسخن تماما.ويضاف الكبدة وتقلب جيدا حتى تتحول للون الغامق ثم تقلل النار من تحتها.و تخرج الكبدة ماء منها وعندما تبدأ في تشربه يوضع الفلفل والثوم والملح والفلفل الأسود وتقلب قليلا ثم يطفأ عليها بشرط عدم نشفان الماء كليا، وتقدم ساخنة.