بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
الى كل اخواتى وحبايبى الحلوين اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه النهارده اختكم وحبيبتكم العسوله داليا جيبالكم شويه مجموعه اكلات جديده جميله ومغذيه تاكلوا صوابعكم وراها واليكم طرق الاكلات اللى جيبهاكم بطريقه سهله وبسيطه جدا وغير مكلفه يارب تنال اعجابكم
اولا:-الشوربة البيضآء
المكونات:-
حبه بصلة + واحده قطعة فيليه دجآج+ اثنان جرز+ 1كآس ذرة+ثلاث ملآعق دقيق+ثلاث ملآعق حليب باودر ( مذوّب في كآس مآء )+ رشه ملح + رشه كمون
طريقه التحضير
قومى بتقطيع البصله الى أرباع و تحمس و بعد يبقى لونها ذهبى اضيفى لها رشّه كمون وبعدين قطعى الدجآج مكعبآت صغيره و حمسيه مع البصل و أضيف الملح وافرمى الجزر بالفرّآمة حتّى تكون صغيرة و اضيفها للدجّآج وبعد ذلك اضيف عليهم ميه و اتركيهما تقريبا ربع ساعه وبعدهآ شيلى قطع البصل الكبيرة حتّى مآ تشوّه شكل الشوربة وبعد ذلك ( في الخلّآط ) ضعى الدقيق + كآس المآء المٌذوّب فيه الحليب و اضيفه على الدجآج و الماء و الجزر و اتركيه 10 دقآيق مع تحريك مستمر حتّى مآ يتلبّك الدقيق وبعدين اضيف كآس الذرة و شويّتين و اطفّي عليه و تشرب سآخنة
ثانيا:- صينيّة كرآت البطآطس
المكونات
ثلاث حبّآت بطآطس كبيرة+ واحده دجآج مفروم+ حبه بصلة+اثنان جزر+شويّة كسبرة+2 قشطة .. اربع ملآعق جبن سآيل ( جبن موزآريلآ )+ رشه ملح + فلفل أسود
طريقه التحضير:-
اسلقى البطآطس و بعدين اهرسيها حتى تكون نآعمة وحمسى البصلة و يضآف لها الدجآج المفروم و الملح ولما تنضج ضيفى الدجآج على البطآطس المهروسه وبعد ذلك ضيفى الجزر بعد فرمة و الكسبرة بعد فرمهآ ثمّ تعجن باليدّ و تشكّل كرآت و تصفّ في صينيّه بآيركس وفى الخلّآط ضعى القشطة + الجبن السآئل + الفلفل الأسود وبعدين صبيه على الكرآت و حآولى غطّيهآ كلّهآ و رشى عليها جبن موزآريلآ ..و بعدين حمّريهآ من فوق
ثالثا :-تكساس فرآيز
المكونات:-
1كيس صغير بطآطس ودجز+ حبه بصلة+ 1/2لحمة مفرومة+جبن موزآريلآ+ رشه ملح + شويه فلفل أسود
طريقه التحضير:-
قومى بشوى البطآطس في الفرن وحمسى البصلة و اللحمة مع الملح و الفلفل الأسود و شويّ من الموزآريلآ وبعد مآ تشوى البطآطس حطّيها بطبق و حطّى اللحمة فوقه و فوقهم موزآريلآ
رابعا :-فتة التونة
المكونات:-
1 علبة تونة صغيرة مصفاة من الزيت +اثنان حبة بطاطس مسلوقة ومهروسة + 1 حبه بصلة مفرومة ناعما + -واحد ملعقة عصيرليمون + 2ملعقة كسبرة مفرومة + شويه كمون + رشه ملح+ شويه فلفل اسود + زيت للقلى + بيض+بقسماط
طريقه التحضير:-
اهرسى التونة ناعمة ثماخلطيها مع البطاطس والبصل وتوضع البهارات والملح وعصير الليمون والكسبرة وتخلط جيدا وتشكل حسب الرغبة ثم تغطى بالبيض والبقسماط وتقلى بالزيت وتقدم