مقادير:
1_ 2 كوب رز مصري او بسمتي
2_ 300 جرام جمبري مقشر حجمه صغير او وسط
3_ فصين ثوم مفرومين وقرن فلفل اخضرقطعيه بصلةوتبشريه توابل ملح فلفل كمون كسبرة ناشفة وبهارات سمك )
الطريقة :
هنجيب الحلة ونحط فيها شوية زيت ونحط البصل
ونقلبه لحد ما يدبل بسيط
بعدين نضيف الثوم المفروم ونقلبه برضه لحد ما الثوم ريحته تظهر
هنضيف الجمبري والكسبرة الناشفة ومقدار من الملح والكمون والفلفل وبهارات السمك ونضيف الفلفل الاخضر وهنقلب كويس
ونسيبه شوية يستوي نص سوا
بعدين هنضيف الرز ونقلبه مع الجمبري شوية
وبعدين نضيف مقدار المية المناسب لكل كوبايه رز كوب مايه في حالة الرز المصري
اما الرزالبسمتي في كوباية الرز بتاخد كوباية ونص مايةبعدين نسيب الرز لحد ما يتشرب المية
ونوطي النار ونحط الشياطة بتاعة الزر لحد ما يستوي الرز ونغرف الرز بالهنا والشفا