المقادير
عدد 1 كيلو دقيق للمعجناتعدد 1بيضة
عدد 1 علبة زبادى
عدد 1 ملعقة خميرة فورية
زيت خفيف للعجن
حوالى 1/3 لتر ماء للعجن (( وعلى حسب ما تحتاج من الماء ممكن تاخد اقل او اكثر ))
ذرة ملح
ملعقتين سكر
الحشو
نصف كيلو طماطم مقطعة قطع صغيرةصلصة طماطم مسبكة فى بودرة ثوم
ربع كيلو فلفل كبى
جبن تركى مبشور
بسطرمة أو سجق أو تونة
عدد 1ملعقة زعتر
ملح و فلفل اسود
ربع كيلو زيتون
الطريقة
تعجن العين و تترك حتى يكتمل خميرها توضع كل المكونات مع بعضها
بعد الخمير تقسم العجين لــ 3كور
كل كورة تفرد و توضع فى الصينية يدهن الوجه بالصلصة ثم يوضع الطماطم و الفلفل الكبى و يقطع البسطرمة أو على حسب المذاق اللى انتى عيزاه.
يرش على الوجة الجبن
تزج فى الفرن لمدة نصف ساعة
وبالهنا و الشفا
تعجن العين و تترك حتى يكتمل خميرها توضع كل المكونات مع بعضها
بعد الخمير تقسم العجين لــ 3كور
كل كورة تفرد و توضع فى الصينية يدهن الوجه بالصلصة ثم يوضع الطماطم و الفلفل الكبى و يقطع البسطرمة أو على حسب المذاق اللى انتى عيزاه.
يرش على الوجة الجبن
تزج فى الفرن لمدة نصف ساعة
وبالهنا و الشفا