بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
لكل اعضاء وزوار المنتدى ولكل عشاق الاكل النهارده اختكم داليا جيبالكم طرق لعمل صوانى متنوعه من الاكلات واليكم طرق عمل الصوانى بخطوات سهله وبسيطه يارب تنال اعجابكم
1-صينية البطاطس بعصير الخضار المشوية
المكونات:-
جيبى كمية من البطاطس البيوريه+ 1فلفل اخضر+1طماطم +1 بصل تشوى على النار جيداً حتى تطرى ثم تخلط بالخلاط وتصفى جيدا ويضاف لها ملح وفلفل اسود
طريقه التحضير:-
ندهن صينية بايركس بالزيت ثم تفرد البطاطس فيها ويدهن الوجه بالعصير وتدخل بالفرن لمدة ربع ساعة
2-صينية البطاطس بالجبنة
المكونات:-
كمية من البطاطس البيوريه+ نصف كوب جبنة موزريلا مبشورة – ربع كوب جبنة كرافت شيدر مبشورة
طريقه التحضير :-
تفرد البطاطس في الصينية ثم يرش نوعي الجبنة على الوجة وتوضع في الفرن لمدة 1/4ساعة وتقدم ساخنة
3- صينية البطاطس بالسبانخ
المكونات:-
كمية من البطاطس البيوريه + بصلة مفرومة + 1 فص ثوم مبشور + مكعب ماجي وكوب سبانخ مفروم + فلفل اسود +علبه قشطه
طريق التحضير:-
بطاطس بيوريه تفرد بالصينية ثم نحمر بصلة مفرومة ويضاف لها 1 فص ثوم مبشور ويقلب حتى يصفر ثم يضاف له مكعب ماجي وكوب سبانخ مفروم ويقلب جيدا ثم يضاف له فلفل اسود وعلبة قشطة ويخلط جيداً لمدة دقيقة ثم يصب الخليط على البطاطس ويرش الوجة بالجبنة المبشورة وتوضع في الفرن لمدة 1/3 ساعة وتقدم مع سلطة حيث تعتبر وجبة متكاملة
4- صينية البطاطس بالسجق
المكونات:-
بطاطس بيوريه +كوب سجق مفروم +علبة جبنة كرافت شيدر مقطعة مكعبات و1/4 كوب جبنة موزريلا ورشة زعتر
طريقه التحضير :-
بطاطس بيوريه يضاف لها كوب سجق مفروم جيداً وعلبة جبنة كرافت شيدر مقطعة مكعبات و1/4 كوب جبنة موزريلا ورشة زعتر تخلط جيداً ثم تفرد في صينية مدهونة زيت ويرش الوجه بالبقسماط وتترك في الفرن لمدة 1/3 ساعة