المقادير:
بيضة
كيس فانيليا
نص كوباية سكربودرة
تلت كوب زيت
ملعقة كبيرة سمن بلدي
ملعقة صغيرة قرفة
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
تفاحة ونصف مبشورة
كوب دقيق
التحضير:
نضرب البيضة مع السكر والفانيلا والقرفة كويس جدا ونبشر التفاح ثم نقلبه كويس اوى مع البيض والسكر
ثم انخلى الدقيق مع البيكنج بودر وضيفيه للخليط السابق وقلبى جيدا
ثم يحضر القالب ويدهن سمنة ودقيق من على الجوانب ومن تحت بس مش تكترى سمنه وضعى الخليط في القالب
وندخلها فرن ساخن لمدة تلت ساعة
ثم تترك تبرد ثم تقلب على طبق كبير ويدهن الوجه بمربي التين
ثم قطعى ورق زبدة علي شكل تفاح صغير ونضعه فوق المربي
و رشى الوجه كله بجوز الهند وانزعى ورق الزبدة
وبالهنا والشفا
بيضة
كيس فانيليا
نص كوباية سكربودرة
تلت كوب زيت
ملعقة كبيرة سمن بلدي
ملعقة صغيرة قرفة
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
تفاحة ونصف مبشورة
كوب دقيق
التحضير:
نضرب البيضة مع السكر والفانيلا والقرفة كويس جدا ونبشر التفاح ثم نقلبه كويس اوى مع البيض والسكر
ثم انخلى الدقيق مع البيكنج بودر وضيفيه للخليط السابق وقلبى جيدا
ثم يحضر القالب ويدهن سمنة ودقيق من على الجوانب ومن تحت بس مش تكترى سمنه وضعى الخليط في القالب
وندخلها فرن ساخن لمدة تلت ساعة
ثم تترك تبرد ثم تقلب على طبق كبير ويدهن الوجه بمربي التين
ثم قطعى ورق زبدة علي شكل تفاح صغير ونضعه فوق المربي
و رشى الوجه كله بجوز الهند وانزعى ورق الزبدة
وبالهنا والشفا