بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
طبعا انتوا عارفين ان نظام المتكرر فى الاكل عاما الواحد بيمل فعشان كده انا النهارده جايب لكم افكار جديده لوجبه الافطار لانها بتعتبر اهم وجبه ومنا الكثير بيهملها واليكم اجمل الاكلات يارب تنال اعجابكم
1- مزرعة بالبيض
المكونات:-
بيض + بقدونس + بصل + ثوم + طماط + فلفل بارد+ بصل اخضر حسب الرغبه
طريقه التحضير:-
نقطع البصل ونحمسه بالزيت ثم نضيف الثوم المهروس وبعد ذلك الطماطم والفلفل البارد بعد التقطيع وباقي الخضار وبعدين نصبها بصينيه بعد دهنها بالزيت و ندخلها الفرن بعد رشها بالجبن ..
بالقلايه اسرع ونغطيها بغطى قدر وبعد ماتتحمر من تحت نقدمها مع رشة بقدونس مفروم وبطاطس وخبز محمص ..
2- قوالب البيض بالتونه
المكونات:-
علبه تونه صغيره + بيض + فلفل حار + بصل + فلفل بارد + جبن مبشور
طريقه التحضير:-
نقطع البصل ونحمسه مع زيت ثم نضيف الفلفل الحار والبارد ثم التونه ونتبلها بالملح والفلفل.
وبكل قالب نحط ملعقتين من التونه ونخلط بيضه مع بيالة حليب سايل ونتبلها بالملح والفلفل الاسود ونصبها ع التونه .. ونرشها بالجبن وشريحه فلفل بارد للنكهه ودخليها بالفرن لمده ربع ساعه و نقدمها مع الخبز ..
3-نقانق + بيض مسلوق
المكونات:-
3 اصابع نقانق + فلفل احمر + بصل + ملعقتين جبن سايل
طريقه التحضير:-
نقطع البصل ونحمسه في زيت زيتون.وبعدين نضيف الفلفل البارد ونتبله بالملح والفلفل ثم نضيف النقانق بعد التقطيع ونتركها تطبخ دقيقتين ونضيف الجبن ونقدمها مع البيض والخبز المحمص ..
و نزينه برشة بقدونس مفروم ..
4- توست باللبنه والمربى
توست نقطعه نجوم او دوائر ثم بالقمع نحط عليه لبنه او مربى ونقدمه مع الزبادي والخس والطماط والزيتون ..
5- عجه بالفطر
المكونات:-
بيض + فطر + فلفل بارد + بصل + جبن تشيدر + بقدونس
طريقه التحضير :-
نقطع البصل والفلفل البارد ونحمسهم بالزيت وثم نضيف الفطر ونتبله بالملح والفلفل ونخفق بيضتين ونخلط معها البقدونس ونصبها ع الفطروبعدين نضيف جبن التشيدر مكعبات ونتركه على النار حتى ينضج ويذوب الجبن ونقدمه مع خبز محمص - شرايح طماط - شرايح تركي مدخن ..
6- فول بالخلطه اللبنانيه
المكونات :-
علبة فول بالخلطه اللبانيه + فص ثوم + صلصه طماط منزليه + معجون طماط بقدونس مفروم +
خمس ملاعق زيت زيتون .
طريقه التحضير:-
نهرس الثوم ونحركه مع زيت الزيتو ونقلبه على النار ثواني يطلع طعمه وبعدين نفرغ علبة الفول في قدر مع ملعقه كبيره معجون طماط و3 ملاعق صلصه منزليه ونضيف الثوم نهرس الفول بالشوكه ونتركه يطبخ 5 دقائق ثم نضيف البقدونس و نقدمه بعد مانزينه بالزيت والشبت والطماطم
مع الخبز العربي واللبنه والزيتون ..
7- كروسان محشي
المكونات:-
حبتين كروسان نحشيهم جبنه هولنديه مع خس ونقدمها مع طماط وشرايح لحم ببروني وكاس قهوه ..
8- بيض مسلوق بالجبن
المكونات:-
بيض مسلوق + جبن سايل
طريقه التحضير :-
نقطع البيض بالنص ونطلع القلب الاصفر .. نخلطه مع جبن سايل ثم نرجع للبيضه بواسطة القمع ..
ونقدمه مع لبنه كور وطماط صغير و زيتون بالأسياخ والخبز مع كاس قهوه وكاس عصير تفاح ..
9-زيتون محشي لبنه
المكونات:-
زيتون اخضر بدون نوا + لبنه
طريقه التحضير:-
بالقمع نحشي الزيتون ونقدمه على بساط من الخس ..
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
طبعا انتوا عارفين ان نظام المتكرر فى الاكل عاما الواحد بيمل فعشان كده انا النهارده جايب لكم افكار جديده لوجبه الافطار لانها بتعتبر اهم وجبه ومنا الكثير بيهملها واليكم اجمل الاكلات يارب تنال اعجابكم
1- مزرعة بالبيض
المكونات:-
بيض + بقدونس + بصل + ثوم + طماط + فلفل بارد+ بصل اخضر حسب الرغبه
طريقه التحضير:-
نقطع البصل ونحمسه بالزيت ثم نضيف الثوم المهروس وبعد ذلك الطماطم والفلفل البارد بعد التقطيع وباقي الخضار وبعدين نصبها بصينيه بعد دهنها بالزيت و ندخلها الفرن بعد رشها بالجبن ..
بالقلايه اسرع ونغطيها بغطى قدر وبعد ماتتحمر من تحت نقدمها مع رشة بقدونس مفروم وبطاطس وخبز محمص ..
2- قوالب البيض بالتونه
المكونات:-
علبه تونه صغيره + بيض + فلفل حار + بصل + فلفل بارد + جبن مبشور
طريقه التحضير:-
نقطع البصل ونحمسه مع زيت ثم نضيف الفلفل الحار والبارد ثم التونه ونتبلها بالملح والفلفل.
وبكل قالب نحط ملعقتين من التونه ونخلط بيضه مع بيالة حليب سايل ونتبلها بالملح والفلفل الاسود ونصبها ع التونه .. ونرشها بالجبن وشريحه فلفل بارد للنكهه ودخليها بالفرن لمده ربع ساعه و نقدمها مع الخبز ..
3-نقانق + بيض مسلوق
المكونات:-
3 اصابع نقانق + فلفل احمر + بصل + ملعقتين جبن سايل
طريقه التحضير:-
نقطع البصل ونحمسه في زيت زيتون.وبعدين نضيف الفلفل البارد ونتبله بالملح والفلفل ثم نضيف النقانق بعد التقطيع ونتركها تطبخ دقيقتين ونضيف الجبن ونقدمها مع البيض والخبز المحمص ..
و نزينه برشة بقدونس مفروم ..
4- توست باللبنه والمربى
توست نقطعه نجوم او دوائر ثم بالقمع نحط عليه لبنه او مربى ونقدمه مع الزبادي والخس والطماط والزيتون ..
5- عجه بالفطر
المكونات:-
بيض + فطر + فلفل بارد + بصل + جبن تشيدر + بقدونس
طريقه التحضير :-
نقطع البصل والفلفل البارد ونحمسهم بالزيت وثم نضيف الفطر ونتبله بالملح والفلفل ونخفق بيضتين ونخلط معها البقدونس ونصبها ع الفطروبعدين نضيف جبن التشيدر مكعبات ونتركه على النار حتى ينضج ويذوب الجبن ونقدمه مع خبز محمص - شرايح طماط - شرايح تركي مدخن ..
6- فول بالخلطه اللبنانيه
المكونات :-
علبة فول بالخلطه اللبانيه + فص ثوم + صلصه طماط منزليه + معجون طماط بقدونس مفروم +
خمس ملاعق زيت زيتون .
طريقه التحضير:-
نهرس الثوم ونحركه مع زيت الزيتو ونقلبه على النار ثواني يطلع طعمه وبعدين نفرغ علبة الفول في قدر مع ملعقه كبيره معجون طماط و3 ملاعق صلصه منزليه ونضيف الثوم نهرس الفول بالشوكه ونتركه يطبخ 5 دقائق ثم نضيف البقدونس و نقدمه بعد مانزينه بالزيت والشبت والطماطم
مع الخبز العربي واللبنه والزيتون ..
7- كروسان محشي
المكونات:-
حبتين كروسان نحشيهم جبنه هولنديه مع خس ونقدمها مع طماط وشرايح لحم ببروني وكاس قهوه ..
8- بيض مسلوق بالجبن
المكونات:-
بيض مسلوق + جبن سايل
طريقه التحضير :-
نقطع البيض بالنص ونطلع القلب الاصفر .. نخلطه مع جبن سايل ثم نرجع للبيضه بواسطة القمع ..
ونقدمه مع لبنه كور وطماط صغير و زيتون بالأسياخ والخبز مع كاس قهوه وكاس عصير تفاح ..
9-زيتون محشي لبنه
المكونات:-
زيتون اخضر بدون نوا + لبنه
طريقه التحضير:-
بالقمع نحشي الزيتون ونقدمه على بساط من الخس ..