بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
الى كل اخواتى وحبايبى الحلوين اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه والى كل عشاق اكلات الكبده الاسكندرانى النهارده اختكم وحبيبتكم العسوله داليا جيبالكم طريقه عمل الكبده الاسكندرانى تحفه وبخطوات سهله وبسيطه وجميله جدا لان الكبده من الاكلات المفضله واللذيذه لدى الكبار والصغار
واليكم هذه الطريقه اتمنى ان تنال اعجابكم

المكونات:-
1/2 كيلوكبدة جاموسي +4 ثمرات فلفل أخضر رومي +6 فصوص ثوم كبيرة +1 ملعقة زيت ذرة كبيرة + ملح وفلفل وبهارات + عصير بصل وليمونة
طريقه التحضير:
تقطع الكبدة مكعبات صغيرة.وبعد ذلك يقطع الفلفل الأخضر مكعبات صغيرة و يقطع الثوم شرائح صفيرة وبعدين تتبل الكبدة في عصير البصل والليمون والخل لمده ساعة ثم تصفى وبعد ذلك يوضع الزيت في الحلة على النار حتى يسخن تماما و يضاف الكبدة وتقلب جيدا حتى تتحول للون الغامق ثم تقلل النار من تحتها.وتخرج الكبدة ماء منها وعندما تبدأ في تشربه يوضع الفلفل والثوم والملح والفلفل الأسود وتقلب قليل ثم يطفأ عليها بشرط عدم نشفان الماء كله وتقدم ساخنة مع الكاتشب والمخلل
بالهنا والشفا