السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
لكل الاعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه الكرام ولكل عشاق اكلات الكبده الاسكندرانى النهارده جايب لكم طريقه روعه لعمل الكبده الاسكندرانى وتعتبر الكبده من الاكلات المغذيه والمفضله والمحبوبه لدى الكبار والصغار واليكم اجمل واحلى واطعم طريقه لعمل الكبده الاسكندرانى بخطوات سهله وبسيطه يارب تنال اعجابكم ورضاكم
المقادير:
1/2 كيلو كبدة (جاموسي)
4 ثمرات فلفل أخضر رومي متوسطة
6 فصوص ثوم كبيرة
ملعقه كبيره زيت ذرة
ملح وفلفل وبهارات
عصير بصل + عصير ليمونة + قليل من الخل
التحضير:-
1- تقطع الكبدة مكعبات صغيرة.
2- يقطع الفلفل الأخضر مكعبات صغيرة.
3- يقطع الثوم شرائح صفيرة.
4- تتبل الكبدة في عصير البصل والليمون والخل لساعة تقريبا ثم تصفى.
5- يوضع الزيت في الحلة على النار حتى يسخن تماما.
6- يضاف الكبدة وتقلب جيدا حتى تتحول للون الغامق ثم تقلل النار من تحتها.
7- تخرج الكبدة ماء منها وعندما تبدأ في تشربه يوضع الفلفل والثوم والملح والفلفل الأسود وتقلب قليلا ثم يطفأ عليها بشرط عدم نشفان الماء كليا، وتقدم ساخنة.