السلام عليكم ورحمه الله وبركاته سوف نقدم لكى اليوم سيدتى طبق مختلف تماما يعشقه الكبار والصغار وطعمه مميز جدا ولذيذ وهو كيفيه عمل دجاج الكنتاكى في البيت وان شاء الله باتباع هذه الخطوات ستحصلين علي نتائح هائله ومرضيه لكى ولاسرتك والان سوف تتعرفين علي عده اسرار تجعل الدجاج جميل ومقرمش احلي من الجاهز اللي بره
نحب نتعرف اولا علي الاسرار التى تجعل الكنتاكى ناجح اولا :يجب غسل الفراج جيدا قبل الاستعمال وتصفيها من الميه كويس علشان تتشرب التتبيله .
المقادير :يلا ع المقادير
( التتبيلة)
لكل دجاجة
ليمونه صغيرة
م ك خل
م ك كاتشب يعطي مزازة
2 م ك زبادي
بياله زيت ( بتطري الدجاج)
4 فص ثوم مهروس
ملح + فلفل اسود+ هيل مطحون+ شطة مجروشه+ بابريكا
الطريقة:
نقطع الدجاج علي ثماني قطع وغسلها كويس مثل ماوضحت سابقاً
وانا بعمل شقوق ف كل قطعة بالسكينه لضمان الاستواء
نخلط مكونات التتبيلة مع بعض كويس جداً ثم نضع فيها الدجاج
وندخله الثلاجه قبل بيوم
وكذلك صدور الدجاج
عشان اعمل بيها
فيلية الدجاج الكرسبي
خلاص كدة تبلناهم ودخلناهم الثلاجه
نيجي بقي لسر المطاعم اللي بيخلية كرانشي ولذيذ
وده طبعاً من خلال الطرق الكتيير اللي جربتها
اكتشفت ان الدجاج او الفيليه مش بيحطوا فيه
بقسماااااط ابداً
وانا لاحظت دا من نفسي يعني اختراااعي
الخلطة السرية هي :
دقيق مخلوط معه معلقة نشا ونفتت علية كورن فليكس خلي اوعي تطحنيه انا بكسرة بين راحة اليدين
بحيث يكون في شوي ناعم وشوي خشن
وكمان بحط شوية شطه مجروشة وفلفل اسود وسنة ثوم بودر
ويقلب مع بعض كويس
والبهارات اللي مع خلطة التغليف كمان من ضمن الأسرار
ونقلبهم مع بعض
ونكسر ع الدجاج بيضة مخفوقة وكذلك علي الفيليه
ونقلبهم مع بعض ونغمسهم ف الخلطة
والسر الثالث هو لازم تحطي الدجاج بعد ماغلفناه ف الثلاجة لمدة ساعة ولو مستعجله حطيه ف الفريزر نصف ساعه عشان يلتصق التغليف ومايفكش منك ف الزيت ثم يحمر ف زيت غزير انا صراحة قليته ف القلاية بحس انه بيستوي احسن وتحميره بيكون كويس
ملحوظه طبعا دى احسن من بره بكتير لان الزيت اولا بيبقي نضيف ثانيا مضمونه اكثر من بره وممكن تقدميها بجانب السلاطات والمايونيز او الكاتشب وتعتبر من الوجبات التى يعشقها الاطفال جربيها مش هتندمى وان شاء الله هتعجبكوا
نحب نتعرف اولا علي الاسرار التى تجعل الكنتاكى ناجح اولا :يجب غسل الفراج جيدا قبل الاستعمال وتصفيها من الميه كويس علشان تتشرب التتبيله .
المقادير :يلا ع المقادير
( التتبيلة)
لكل دجاجة
ليمونه صغيرة
م ك خل
م ك كاتشب يعطي مزازة
2 م ك زبادي
بياله زيت ( بتطري الدجاج)
4 فص ثوم مهروس
ملح + فلفل اسود+ هيل مطحون+ شطة مجروشه+ بابريكا
الطريقة:
نقطع الدجاج علي ثماني قطع وغسلها كويس مثل ماوضحت سابقاً
وانا بعمل شقوق ف كل قطعة بالسكينه لضمان الاستواء
نخلط مكونات التتبيلة مع بعض كويس جداً ثم نضع فيها الدجاج
وندخله الثلاجه قبل بيوم
وكذلك صدور الدجاج
عشان اعمل بيها
فيلية الدجاج الكرسبي
خلاص كدة تبلناهم ودخلناهم الثلاجه
نيجي بقي لسر المطاعم اللي بيخلية كرانشي ولذيذ
وده طبعاً من خلال الطرق الكتيير اللي جربتها
اكتشفت ان الدجاج او الفيليه مش بيحطوا فيه
بقسماااااط ابداً
وانا لاحظت دا من نفسي يعني اختراااعي
الخلطة السرية هي :
دقيق مخلوط معه معلقة نشا ونفتت علية كورن فليكس خلي اوعي تطحنيه انا بكسرة بين راحة اليدين
بحيث يكون في شوي ناعم وشوي خشن
وكمان بحط شوية شطه مجروشة وفلفل اسود وسنة ثوم بودر
ويقلب مع بعض كويس
والبهارات اللي مع خلطة التغليف كمان من ضمن الأسرار
ونقلبهم مع بعض
ونكسر ع الدجاج بيضة مخفوقة وكذلك علي الفيليه
ونقلبهم مع بعض ونغمسهم ف الخلطة
والسر الثالث هو لازم تحطي الدجاج بعد ماغلفناه ف الثلاجة لمدة ساعة ولو مستعجله حطيه ف الفريزر نصف ساعه عشان يلتصق التغليف ومايفكش منك ف الزيت ثم يحمر ف زيت غزير انا صراحة قليته ف القلاية بحس انه بيستوي احسن وتحميره بيكون كويس
ملحوظه طبعا دى احسن من بره بكتير لان الزيت اولا بيبقي نضيف ثانيا مضمونه اكثر من بره وممكن تقدميها بجانب السلاطات والمايونيز او الكاتشب وتعتبر من الوجبات التى يعشقها الاطفال جربيها مش هتندمى وان شاء الله هتعجبكوا