الى كل اخواتى واعزائى اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه والى كل عشاق اكله البسطرمه النهارده جايب لكم اسهل طريقه لعمل البسطرمه وطبعا نعرف ان كيلوالبسطرمه مكلف شويه فعشان كده ستات البيوت توفر شويه وتعملها فى البيت واليكم اسهل واحلى طريقه عمل بسطرمه بخطوات سهله وبسيطه وغير مكلفه
المكونات:-
نصف كيلو لحمه حمرا خالص +كوبايه حلبه مطحونه + ملح + فلفل قرناقوطى بارد+راس توم
طريقه التحضير
اول حاجه طبعا بتشقق الحمه بالسكين ونجيب حوالى 2 ملعقه ملح وتغطى بيها اللحمه وتدخلى الملح
فى الشقوق وبعد كده تحطى اللحمه فى مصفاه لتانى يوم وتغطيها بقطعه قماش نظيفه علشان تنزل ميتها وبعد كده تغسلهيا كويس وتخرمى الطرف علشان نتعلقها فى الهوايوم تانى وطبعا هنغطيها بقماشه نظيفه وفى الوقت دى هاتحطى التوم والفلفل والحلبه فى الخلاط وتحطى عليهم شويه ميه بسيطه هتبقى معاكى شكل العجينه الطريه هناخدها ونغطى بيها اللحمه وبعد كده نلفها فى قماشه نظيفه ونعلقها فى الهوا لمده 3 او 4 ايام
بالهنا والشفا