السلام عليكم ورحمه الله وبركاته سوف نقدم لكم زوار منتدى نجوم مصريه طريقه عمل الكباب المشوى ان شاء الله احلي من بره الي كل سيده ترغب في عمل اكله الكباب مثل الجاهز سوف نقدم لكى طريقه سهله ولذيذه مدعمه بالصور لكي تحصلي علي طعم لذيذ ورائع اكله الكباب اكله مصريه اصليه يحبها الكبار والصغار لطعمها المتميز الغنى بالبروتين ومذاقها اللذيذ الخفيف علي المعده وكمان حلاوته ان بيبقي فيه طعم الكباب المشوي وان شاء الله هنقولك علي السر اللي بيخلي طعمها احلي من الجاهز وماذا تفعلين كي تحصلي علي كباب مشوي زي الجاهز من غير تكاليف واكله مضمونه لانها سيتم عملها في البيت والان اليكى سيدتى المكونات اولا :
كيلو لحم مفروم وطازج
بصلة كبيرة
3 فص ثوم+ قليل من الكسبرة والشبت
2 م ك صلصة الباربكيو المدخنة
ملح + فلفل اسود مجروش+ هيل مطحون+ رشة قرفة مطحونة
تعالي بقي نشوف مع بعض الطريقه :
نفرم البصلة مع شوية ملح في المفرمة ونسيبها شوية حتي يخرج منها الماء ثم نعصر البصل من الماية كويس ونحط البصل فقط ع اللحم مع باقي الإضافات ثم تفرم كل المكونات مع بعض حتي تتجانس
تعالوا بقي نشوف الصور علشان يبقي اوضح واسهل
وعلشان بقي تستوى بسرعه نشكلها علي السيخ او علي يد المعلقة الخشبية
ثم نرصهم في صينية تيفال ونصب عليها ماء البصل مع مراعاة عدم اضافة ماء لان هي هاتخرج سوائلها والسر اللي يخلي طعمها زي الجاهز بالظبط :لما تستوي نكون مولعين قطعة فحم ونضع في فنجان قطعة زبدة ونضع فوقها الفحم عشان يديكي طعم المشوي
ثم نعلي عليها النار حتي تحمر قليلا وتنشف من السوائل وتقدم مع السلطات وكاتشب والمايونيز وياسلام لو تعملت ساندوتشات
وممكن تقدم مع المكرونه علي حسب اللي انتى عايزاه
ودا بقي الشكل النهائي
ومتنسيش البقدونس بيدى طعم روعه للكباب
وبالهنا والشفاااااااااااااااااااااااااا
كيلو لحم مفروم وطازج
بصلة كبيرة
3 فص ثوم+ قليل من الكسبرة والشبت
2 م ك صلصة الباربكيو المدخنة
ملح + فلفل اسود مجروش+ هيل مطحون+ رشة قرفة مطحونة
تعالي بقي نشوف مع بعض الطريقه :
نفرم البصلة مع شوية ملح في المفرمة ونسيبها شوية حتي يخرج منها الماء ثم نعصر البصل من الماية كويس ونحط البصل فقط ع اللحم مع باقي الإضافات ثم تفرم كل المكونات مع بعض حتي تتجانس
تعالوا بقي نشوف الصور علشان يبقي اوضح واسهل
وعلشان بقي تستوى بسرعه نشكلها علي السيخ او علي يد المعلقة الخشبية
ثم نرصهم في صينية تيفال ونصب عليها ماء البصل مع مراعاة عدم اضافة ماء لان هي هاتخرج سوائلها والسر اللي يخلي طعمها زي الجاهز بالظبط :لما تستوي نكون مولعين قطعة فحم ونضع في فنجان قطعة زبدة ونضع فوقها الفحم عشان يديكي طعم المشوي
ثم نعلي عليها النار حتي تحمر قليلا وتنشف من السوائل وتقدم مع السلطات وكاتشب والمايونيز وياسلام لو تعملت ساندوتشات
وممكن تقدم مع المكرونه علي حسب اللي انتى عايزاه
ودا بقي الشكل النهائي
ومتنسيش البقدونس بيدى طعم روعه للكباب
وبالهنا والشفاااااااااااااااااااااااااا