نجوم مصرية
منتديات نجوم مصرية منتديات شباب وبنات بنات طبخ و وصفات



تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل




مكرونه بالبشاميل

 


المقادير

نصف كيلو لحم مفروم

بصلة كبيرة مقطعه مكعبات

3 فصوص ثوم

2 حبة طماطم متوسطة

1 حبة فلفل أخضر رومي متوسطة

1 حبة فلفل أخضر

3 ملاعق طعام صلصة

بهارات المفرومة (كمون-ملح-فلفل أسود-كزبرة ناشفة-ملح أجينو موتو-هيل مطحون)

كيس مكرونة سباكيتي

ملعقتين طبخ زيت لسلق المكرونة + ماء + ملح وفلفل أسود


البشاميل :

ثلاثة كاسات كبيرة حليب

ثلاثة أرباع كاسة الجبنة الكبيرة زيت

كاسة كبيرة دقيق + 3 ملاعق طبخ مليانة دقيق

واحد مكعب ماجي .. ملح .. فلفل أسود

بيضة لدهن الوجه ........


الطريقه

أولا : لعمل المفرومة :
تابع نجوم مصرية على أخبار جوجل


نضعها في طاوة كبيرة مع البصل والثوم..ونتركها لمدة 10 دقائق على نار هادية..ثم نقلبها جيدا ونتركها الن أن يختفي لون المفرومة الأحمر وتبدأ في النضج..ثم نضيف الطماطم والفلفل الرومي والفلفل الأخضر والصلصة والبهارات ك:


ثانيا : لتحضير المكرونة :

نضع ماء في قدر لحد الغليان..ثم نضيف الزيت والملح والفلفل ثم المكرونة (نكسرها من النصف)..وعندما تنضج بعد 10 دقائق (يفضل تحريكها بالشوكة بين فترة وأخرى حتى لا تلتصق)..نصفيها ونغسلها بماء بارد لإزالة النشا الزائد ك:


ثالثا : لتحضير الباشميل :

نسخن الحليب في قدر .. وأثناء ذلك .. نحضر قدر أكبر ونحمي فيه الزيت .. وعندما يحمى..نضيف الدقيق مع التقليب مباشرة وعلى نار هادئة لمدة دقيقتين..ثم نقفل النار..ونضيف الحليب الساخن بالتدريج .. أولا يضاف كمية حليب بسيطة ثم نحرك باستمرار وبسرعة وعندما يمتزج الدقيق مع الحليب نضيف كمية جديدة من الحليب وهكذا حتى نحصل على قوام كريمي للباشميل كما هو موضح في القادمة .. ثم نعيده على نار هادئة ونحرك باستمرار لمدة دقيقة ثم نضيف الماجي والملح والفلفل الأسود ونقلب لمدة دقيقتين ونرفعه من على النار ك :




رابعا : لتحضير الصينية :

ندهن صينية بيضاوية بالزيت ثم نفرش طبقة من الباشميل وفوقها نصف مقدار المكرونة ثم جميع خلطة المفرومة ثم النصف المتبقي من المكرونة .. ثم الباشميل مع مساواة السطح ودهنه بالبيضة المخلوطة بقليل من الفلفل الأسود..ثم ندخلها فرن ساخن بدرجة 190 من أعلى ومن أسفل وإذا كان الفرن مروحة بدرجة 150 حتى يحمر الوجه ... تترك حوالي ربع ساعه قبل التقديم حتى تهدأ ...

وبالهناء والعافية على قلوبكم ....






المقال "مكرونه بالبشاميل" نشر بواسطة: بتاريخ:
etch evil
لا لالالا

دي صعبه

شوفولنا حاجه اسهل اعرف اعملها


ياجدعان انا بعمل البطاطس في 3 ساعات

شوفوا مناهج اسهل شويه
reemhmam
شكرا جزيلاشكرا جزيلاشكرا جزيلا
sollyamar
لا لالالا

دي صعبه

شوفولنا حاجه اسهل اعرف اعملها


ياجدعان انا بعمل البطاطس في 3 ساعات

شوفوا مناهج اسهل شويه
عنك انت انا نعملها يا اتش وانت تاكل
sollyamar
شكرا جزيلاشكرا جزيلاشكرا جزيلا


ميرسى لمرورك
وجه القمر
على فكرة يا سولى البيض بيدى زفارة لكن الاشيك والاطعم تعملى زي الايطاليين تحطى على وشها جبنة شيدر..رومى ..او اي نوع جبنة بتحبيه بس ماتكونش بيضاء..
شكرا ع الوصفة
والسلام ختام
sollyamar
على فكرة يا سولى البيض بيدى زفارة لكن الاشيك والاطعم تعملى زي الايطاليين تحطى على وشها جبنة شيدر..رومى ..او اي نوع جبنة بتحبيه بس ماتكونش بيضاء..
شكرا ع الوصفة
والسلام ختام
ميرسى يا قمر بس ماما طول عمرها بتعملها بالبيض مفيش اى زفاره خالص البيض بيكون عليه فلفل اسود



اسم العضو:
سؤال عشوائي يجب الاجابة عليه

الرسالة:


رابط دائم

مواضيع مشابهة:
اجمل واطعم طريقه لعمل مكرونه بالدجاج - طريقه سهله وجميله جدا - مكرونه بالدجاج تحفه
طريقه عمل مكرونه بالفراخ والفلفل تحفه - طريقه جميله جدا وسهله وسريعه لاجمل مكرونه
طريقه عمل مكرونه بالطماطم واللحمه المفرومه تحفه من مطبخى - اجمل واطعم عمل مكرونه - طريقه سهله وبسيطه وسريعه التحضير
طريقه عمل مكرونه باشميل روعه- اجمل واطعم واسهل واسرع صينيه مكرونه باشميل
اسهل واجمل طريقه لعمل طواجن مكرونه باللحمه المفرومه - طاجن مكرونه تحفه من مطبخى الخاص

Powered by vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd
جميع الحقوق محفوظة © fmisr.com منتديات نجوم مصرية