طريقة عمل الفراخ المحشية
كل عام وأنتم بخير بمناسبة شهر رمضان الكريم اعاده الله عليكم بالخير واليمن والبركات فيعتبر شهر رمضان من أكثر الشهور التى تعمل فيه الولائم بحرفية شديدة بسبب العزومات ولأظهار مهارة السيدة المصرية وسوف اقدم اليوم طريقة عمل الفراخ المحشية وتعتبر من أكثر الأكلات المرغوبة للشعب المصرى حيث تندرج تلك الأكلة تحت قائمة المحشيات التى يعشقها جميع الشعب المصرى فى جميع الأيام وليس فى المناسبات فقط والأن سوف اقدم مقادير وطريقة عمل الفراخ المحشية
فرخة كامله كيلو ونص
1 كوب ارز او فريك
1/4 كيلو كبد وقوانص
1 بصله متوسطه مكبعات
1طماطم متوسطه مكعبات
1فلفل اخضر متوسطه مكعبات
1 جزرة متوسطه مكعبات
جوزة الطيب مبشورة
ملح
فلفل
شطه
زعتر
سمن
الطريقة
1- نضع اناء على النار ونضع فيه معلقتين سمن ويشوح فيه البصل والفلفل والجزر والطماطم ثم نضيف اليهم الكبد والقوانص بعد تقطيعها ثم نشوحهم قليلا ثم نضيف الرز او الفريك ونتبل بالملح والفلفل والشطه وجوزة الطيب ثم نضيف كوب ماء ونتركهم على النار حتى يصبح الرز نص مستوى ويكمل سواها مع الفرخ .
2- نغسل الفرخة جيدا بالماء والدقيق والخل وندعكها بالملح والفلفل وبصله مبشوره من الداخل ومن الخارج ونتركها فى التتبيله ساعه على الاقل.
3- نحشيها بخلطه الرز او الفريك ولا نملئها بالحشو حتى نترك مسافه لكى يتمدد الرز او الفريك لكى يستوى ونغلقها بالخله او خيط ونغرزها بالشوكه فى كل الجوانب.
4- نلفها بالفويل ثم نضعها فى صينيه بها ماء وحلقات جزر وبصل وطماطم وفلفل ونتبلها بالملح والفلفل وزعتر.
5- تسوى ف فرن حرارته 180 لمده 60:95 دقيقه وبعد متستوى نفك الفويل ونحمر جوانبها تحت شوايه الفرن.
ملحوظة هامة
لو حتستعملى الفريك بدل الأرز يبقى لازم تنقعيها فى ماء قبلها بساعتين على الاقل