من اشهى الوصفات و اطعمها عند تقديمك للفراخ و هى محشية بكثير من انواع الخضار زى الجزر و كمان البسلة و ايضا يمكنك وضع القليل من مكعبات الجزر و يمكنك تدبيل الفرا بكثير من التوابل عشان تقدمى اشهى وصفات الفراخ لعائلتك و لما يقولوا ليكى تسلم ايدك ياماما هتبقى فراحانه اوى تعالو نتعرف على مقادير الدجاج المحشى بالخضار و طريقة اعداده لتقديمهيها لاسرتك
المقادير
دجاجة كاملة حجمها حوالى 2.5 كيلو جرام - ملعقة كبيرة ملح - ملعقة صغيرة فلفل اسود - ملعقة صغيرة قرفة - ملعقة صغيرة كركم - ملعقة صغيرة حبهان - 2 ملعقة صغيرة بهار مشكل للفراخ - كوب ارز عادى - 2ملعقة كبيرة زيت ذرة - 200 جرام لحم مفروم - بصله مفرومه - 3فص ثوم مهروس - ملعقة صغيرة زنجبيل - فلفل مفروم - كوب ماء - كوب بقدونس مفروم - كوب بسلة - 2 بطاطس مكعبات - 2 طماطم مكعبات - 2 جزر شرائح - 2 كوسة مقطعة شرائح
الطريقة
1- قومى بتقليب البهارات مع بعضها ثم قسمى البهارات و ادعكى نصف البهارات فى الفراخ
2- قومى بتجهيز الارز و تسويتة على النار و ضعى علي الارز اللحم المفروم وعند تمام نضجة قومى بحشو الفراخ بالارز الناضج
3- قومى بفرد الخضار المتبل بباقى النصف الاخر من البهارات تحت الفراخ وضعى الفرخة عليهم و اضيفى 2 كوب ماء وقومى بغلق الدجاج بورق الالمونيوم وبالهنا و الشفا