طبعا كلنا بنحب ناكلها وهى لذيذيذة وكمان فى رمضان بعد التراويح ياه تصدقوا جعت وكمان لها اسم تانى فير اسم اصابع زينب فهى تدعى ايضا باصابع الست المستحية
ودعنا الان من الاسماء وندخل على المقادير وكيفية الصنع والطريقة وغيره
المقادير
نصف كيلو دقيق سميد(دقيق بسبوسة)
نصف كيلو دقيق عادى
نصف كوب زيت اى زيت بس انا استعملت زيت ذرة
2باكو لبن نيدو
2 كوب ماء
ذرة ملح
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة فانيليا
الشربات
كيلو سكر
2 كوب ماء
ليمونة
فانيليا
الطريقة
نخلط السميط مع الدقيق والفانليا والملح والخميرة واللبن النيدو
نضيف الزيت ثم الماء ونعجن جيدا حتى تتماسك العجينة
ونتركها تستريح لمدة ساعة
تقطع قطع متوسطة ونعملها صوابع
و نحضر المبشرة بالمقلوب ونفرد عليه قطعه العجينة ونلفها مرة اخري ونكمل حتى ننتهي من المقدار كله
وتقلي في زيت غزير وساخن شوية
نخرجها في المصفاة حتى نتخلص من الزيت
ننزلها في شربات تقيل وبارد نصفيها من الشربات ونقدمها ساخنة او غير ساخنة