بسم الله الرحمن الرحيم
نقدم لكم في منتديات نجوم مصريه اسهل طريقه لعمل شيش طاووق و شيش كباب
هو اولا ايه الفرق بينهم
شيش طاووق : من الفراخ
شيش كباب : من اللحمه
اصلها مش عايزه نباهه يعني هههههههههه
.
.
اولا :
نحضر صدور الفراخ و نقوم بتقطيعا على هيئه مكعبات متساويه و صغيره
و لازم طبعا تكون معبات عشان لما نيجي نحطها في الاسياخ
و صغيره عشان تستوي بسرعه معانا
و نروح بعد كده نحط عليها التتبيله بتاعتها (( ملح و فلفل و خل و طماطم و بهارات و رشه من جوز الطيب و عصير الليمون ))
.
.
ثانيا :
نحضر اللحمه المفرومه جيدا و نضع عليها التتبيله الخاصه بها وهي (( ملح و فلفل و بهارات و ثوم و بصل ))
و نقوم بعمل كريات من اللحم
.
.
ثالثا :
نحضر اعواد الخشب و نقوم بوضع قطع الفراخ و اللحمه بها
و نقوم بوضع قطع من اللفلل و الطماطم و البصل بالتبادل بين القطع
كما تظهر امامكم ب
.
.
رابعا :
نقوم بشويها و هنا عندك حل من اثنين
1- تشويها على الشوايه بتاعه الفرن بانك هتحطي الحاجه الي جهزانا و تشغلي الشوايه من فوق بس و كل شويه تقلبي فيها لحد ما تستوي و تاخد لون
2- او انك تكون محضره الشوايه و مجهزه الفحم و تروحي حطاها على طول عليها و تقلبي اعواد الخشب كل شويه (( و هنا يفضل و ضعها على اسياخ من حديد عشان بتكون كبيره و سهل انك تقلبيها )) و بالهنا و الشفا
.
.
ده الشكل النهائي ليها
و تقدم مع سلطات مختلفه مثل سلطه الذبادي و سلطه الطحينه و سلطه بابا غوج
و يقدم معاها الارز البسمتي و بالهنا و الشفا
نقدم لكم في منتديات نجوم مصريه اسهل طريقه لعمل شيش طاووق و شيش كباب
هو اولا ايه الفرق بينهم
شيش طاووق : من الفراخ
شيش كباب : من اللحمه
اصلها مش عايزه نباهه يعني هههههههههه
.
.
اولا :
نحضر صدور الفراخ و نقوم بتقطيعا على هيئه مكعبات متساويه و صغيره
و لازم طبعا تكون معبات عشان لما نيجي نحطها في الاسياخ
و صغيره عشان تستوي بسرعه معانا
و نروح بعد كده نحط عليها التتبيله بتاعتها (( ملح و فلفل و خل و طماطم و بهارات و رشه من جوز الطيب و عصير الليمون ))
.
.
ثانيا :
نحضر اللحمه المفرومه جيدا و نضع عليها التتبيله الخاصه بها وهي (( ملح و فلفل و بهارات و ثوم و بصل ))
و نقوم بعمل كريات من اللحم
.
.
ثالثا :
نحضر اعواد الخشب و نقوم بوضع قطع الفراخ و اللحمه بها
و نقوم بوضع قطع من اللفلل و الطماطم و البصل بالتبادل بين القطع
كما تظهر امامكم ب
.
.
رابعا :
نقوم بشويها و هنا عندك حل من اثنين
1- تشويها على الشوايه بتاعه الفرن بانك هتحطي الحاجه الي جهزانا و تشغلي الشوايه من فوق بس و كل شويه تقلبي فيها لحد ما تستوي و تاخد لون
2- او انك تكون محضره الشوايه و مجهزه الفحم و تروحي حطاها على طول عليها و تقلبي اعواد الخشب كل شويه (( و هنا يفضل و ضعها على اسياخ من حديد عشان بتكون كبيره و سهل انك تقلبيها )) و بالهنا و الشفا
.
.
ده الشكل النهائي ليها
و تقدم مع سلطات مختلفه مثل سلطه الذبادي و سلطه الطحينه و سلطه بابا غوج
و يقدم معاها الارز البسمتي و بالهنا و الشفا