اليوم اقدم لكم نوع من الكيكة بطريقة جديدة ومختلفة فى التقديم وكما نعلم ان الحلويات الحلويات نوعان نوع شرقى ويتميز بالسمنه السايحة والمكسرات والكريمات والشربات وفى بعض البلدان يدعونه القطر وهوهو عبارة عن سكر وماء ويعقد بعد الغليان ومن الحلويات ايضا الساخن والذى يطهى فى الفرن او فى حلة خاصة به ومنه البارد الذى يجمد ويؤكل مجمد او خارج من البراد بعد ان يطهى فى الفرن واليكم احدى هذه الانواع
لعملى كاسات الكيكة بالفراولة والكريمة
المقادير:
كيكة اسفنجية بحجم 28
مقدار عسل ابيض مقدار سكر ناعم مقدار مهلبيه مقدار فراوله
مقدار كريم شانتية مقدار نعناع اخضر للتزيين
* التحضير:قطعت الكيكه قطع صغيره
لطبخ: ودخلتها الفرن علشان تتحمص
وحطيتها فى كبه الخلاط
وبعد ما طحنتها ناعم قوى
حطيت عليها سكر بودره
وحطيت عليه عسل ابيض
وقلبت كويس جدااا
وعملت مهلبيه بالفراوله
و قطعت مكعبات فراوله
وحطيت الكيك المخلوط بالعسل والسكر
فى قاع الكاسات كلها
وبعدين طبقه مهلبيه بالفراوله
وعليها مكعبات الفراوله
وعملت كريم شانتيه
حطيت ع الوش كريم شانتيه وزينته بالفراوله والنعناع الاخضر
لعملى كاسات الكيكة بالفراولة والكريمة
المقادير:
كيكة اسفنجية بحجم 28
مقدار عسل ابيض مقدار سكر ناعم مقدار مهلبيه مقدار فراوله
مقدار كريم شانتية مقدار نعناع اخضر للتزيين
* التحضير:قطعت الكيكه قطع صغيره
لطبخ: ودخلتها الفرن علشان تتحمص
وحطيتها فى كبه الخلاط
وبعد ما طحنتها ناعم قوى
حطيت عليها سكر بودره
وحطيت عليه عسل ابيض
وقلبت كويس جدااا
وعملت مهلبيه بالفراوله
و قطعت مكعبات فراوله
وحطيت الكيك المخلوط بالعسل والسكر
فى قاع الكاسات كلها
وبعدين طبقه مهلبيه بالفراوله
وعليها مكعبات الفراوله
وعملت كريم شانتيه
حطيت ع الوش كريم شانتيه وزينته بالفراوله والنعناع الاخضر