المكرونه تعتبر وجبة دخيله على المصريين فهى من الاصل ايطالية التفكير ولقد دخلت على يد الملوك الخديوين اثناء علاقتهم الوطيدة بايطاليا ولكن الحق يقال فهى وجبة سهلة سريعة لو اضيف اليها بعض البروتين والسلطات تبقى ودبة متكاملة ولا ننسى انها احد دعائم وجبة الكشرى المصرى والكشرى المياطى والمكرونه بالشاميل النهاردة مكرونة بالجمبرى
مكرونة بالجمبرى والكريمة
المكونات
واحد كيس مكرونة
نص كيلو جمبري مقشر
قطع من المشروم ( الكمية حسب الرغبة )
بصلة (شرائح)
فصوص ثوم مفري
فلفل اخضر واحمر مفري
شرائح من الطماطم حسب الرغبة
ملح
كمون
و فلفل اسود
(بقدونس - شبت)
طريقة التحضير
ضعي معلقتين كبيرتين من الزيت على النار (تسخن)
اضيفي لها البصل حتى يصفر لونة ثم الثوم ثم اضيفي الجمبري و قلبيهم واتركيه لمدة 5 دقائق حتى يشرب الجمبري ماءه
اضيفي الفلفل الاحمر والاخضر وقلبيه ثم يضاف المشروم ويقلب جيدا" واضيفي شرائح الطماطم ويتبل بالملح والفلفل الاسود والكمون ثم تضاف الخضرة ( البقدونس والشبت) تترك لمدة 5 دقائق
ثم تضاف نصف الكمية الى المكرونة المسلوقة ويترك النص الاخر لتجميل الطبق
لو غيرنا نوع المكرونه حيكون بالشكل ده
,,,وبالهنا