1- يخفض الكوليسترول الضار بالدم
2- يحميك من التهاب المفاصل الروماتيزمي
3- يقلل ظهور حب الشباب و يحافظ علي جمال الجلد
4تساعد على تجديد جدران الأمعاء والتخفيف من الآية الالتهابية فيها
شوفوا ذكاء اهل اليابان واختراعتهم وادبهم الجم نظرا للذكاء الشديد فاغلب المجرمين اغبياء وعديمى الادب وجميع العباقرة يتحلون بالادب والذكاء
كل ده تحتوى عليه بعض الاسماك خاصة سمك التونة والماكريل ولذالك ينصح الاطباء بتناول اهذه الاسماك 3 مرات اسبوعيا ونظرا لان ده مش ممكن فاتيت اليك بفكرة التونة المعلبة بالكمنزل وانتى بقى نوعى مرة سندوتشات على الافطار ومرة على العشا وفى الرحلات والاجازات شندوتشات
* المقادير
كيلو سمك تونة ماكريل حجم كبير و منزوع الشوكة والزيل
نصف كوب عصير ليمون
5فصوص ثوم مفرومين
ملح وكمون وكسبرة ناشفة
ربع كوب زيت ذرة
حبة طماطم واحدة
قرن فلفل حامى
ملعقة ثوم بودر
وملعقة بصل بودر
* الطريقة
تغسل السمك جيدا وينزع منها الشوكة والزيل وتنقع بالثوم والملح والبهارات لمدة يوم كامل
تانى يوم تشطف من جيدا من التتبيلة وتصفى من الماء ثم توضع بالصينة ويضاف اليها الزيت والليمون والملح والثوم البودر والبصل البودر فقط.
ويوضع فيها حبة الطماطم مقطعة ويضاف قرن الفلفل الحامى لو حابنها حماية وتوضع على النار حتى تنزل مايتها ثم يتبخر الماء منها ويعلو على الوجهه الزيت وبالف هنا
طريقة اخرى
أنا أحب دائما الضفادع اللطيفة مهما كان نوعها مثلا الضفدع الأخضر
و أضعه في غرفتي أو في قفص خاص ^_^
نعم تستطيع تربية الضفادع فهي هواية نادرة و أكيد أن الضفادع تساعد الإنسان في قتل الحشرات مثل ضفدع هابيل
المقادير:
سمكة تونة كبير تبدأ من كيلو الي كيلو ونص او ممكن سمك روسي 1 و نصف كوب خل 1 و نصف كوب ماء 1 و نصف كوب زيت 2 م ك ملح
التحضير:
هتنضفي التونة كويس جدا و هتخليها من الجلد و العضم
و مش تخافي هي لونها بيكون غامق نوعا ما اقرب ما يكون لللحم
الطبخ:
فى حلة
نضع الماء و الخل
ثم الزيت
و بيتم النضج علي نار عالية حتي الغليان ثم نهدي النار
و تمتعي باحلي طبق تونة
و بالف هنا و شفا
ملاحظات: ملحوظات
1- الزيت و الخل و المية بيكون بكميات متساوية
و لازم غطوا سمك التونة بمسافة
2- التسوية بتتم علي نار هادية في الفوالة او ممكن
حلة فى مصفة البخار
3- لو هتعملي سمك روسي مش مهم تخليه التسوية
هتدوب العضم