بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
الى كل اخواتى وحبايبى الحلوين عضاء وزوار منتدى نجوم مصريه النهارده اختكم وحبيبتكم العسولة داليا جيبالكم كيفيه عمل الفتة المصريه بالخل والثوم فى البيت خطوة بخطوة خطوات الاعداد و التجهيز و التحضير لتلك النوع بكل بساطة مع صورة نهائية لشكلها قبل التقديم و اليكم الطريقة يارب تنال اعجابكم
حمصي العيش في الفرن ، رشيه بملعقتين زيت و ملح و فلفل و شوية بودرة ثوم .الطريقة دي احلى بكثير من التحمير و العيش بيكون طعمه رائع واللحمة اسلقيها دايماً بعد ما تغلي المية مع بصلة مقطعة اربعة قطع، حبهان و مستكة وورق لاورو ، شوية فلفل اسود و جوزة الطيب و مكعب مرق لحم .
ساعتها بس اسقطي اللحمة ، و اتركيها لحد ما تستوي خالص .
الصلصة : دقي راس ثوم حلو في الهاون كويس مع رشة ملح ، وصفريه في سمنة او زيت ، و بعدين ضيفي الصلصة و عصير الطماطم و اطفيها لما تغلي بالخل . تبليها بالملح و الفلفل و جوزة الطيب قبل متزودي المية و سيبيها تتسبك .والأرز المصري اسلقيه عادي بس انا بحب احط 2 قرنفل و 2 حبهان و ورقة لاورو و عود قرفة. بالطريقة دي الأرز بيطلع مبهر و ليه طعم شهي جداً.
و أخيراً رصي بقى العيش في الصينية و اسقيه بالمرق وحطي الرز و اللحمة ، واسقي الكل بالصلصة و بألف هنا وشفا أحلي طبق فتة .