اولا كده مافيش حد مبيحبش الاكل وخصوصا لو كان اكل برا بتاع المطاعم , وبنحب طعم الاكل جدا وبيبقى نفسنا نعمله فى البيت ويطلع نفس الطعم والشكل .
عشان كده خلينا نحاول النهرده يابنوتات اعضاء وزوار نجوم مصريه فى اكله نجدد بيها سفرتنا , الاكله هى ستيك مشوى بصوص خل التفاح .
مقادير صوص خل التفاح :
3/4 كوب خل التفاح
1 كوب ماء
1 معلقه صغيرة سكر بني
2 معلقه كبيرة كاتشب
1 مكعب مرقة لحمة
طريقه تحضير الصوص :
حطى المكونات على نار هاديه وقلبيه كويس لحد مايغلى ويكون قوامه سميك وقدميه مع الستيك دوقيه قبل ماتشليه من على النار لو محتاج زياده اى مقدار .
5 شرائح ستيك ( لخمس افراد )
1معلقه كبيره زيت زيتون
1معلقه صغيره بابريكا
1معلقه صغيرة سكر
1 معلقه صغيرة بودرة ثوم
1/4 ملعقة صغيرة فلفل أسود
1 معلقه صغيرة بودرة بصل
1/2 ملعقة صغيرة كمون
ملح حسب رغبتك .
* اغسلى الستيك بالميه وسبيه شويه ينزل الميه وبعدين ادهنيه بالزيت الزيتون
* جيبى المكونات واخلطى السكر مع بقيت التوابل عادى جدا ( ماعدا الملح مضيفهوش لخلطه التوابل لان الملح هيخليها تجف وتنزل ميه اكتر واللحمه مش هتستوى بسرعه وده سر نجاح الستيك انه مينشفش معاكى ) وبعدين تبلى الستيك وسبيه لمده 3 ساعات فى التلاجه.
* سخنى الشوايه قبلها بشويه وادهنيها بزيت الزيتون وضيفى الملح للستيك وبعدين حطيه على الشوايه عليها وقلبيه لمده 30 دقيقه او لما تشوفى انه استوى , وده حسب الرغبه مستوى اوى ولا نص نص .
شيليه وحطي فوقه الصوص بمقدار خفيف وقدميه ف طبق مناسب مع اطباق جانبيه سلطات ومقبلات .
ودى صورته
عشان كده خلينا نحاول النهرده يابنوتات اعضاء وزوار نجوم مصريه فى اكله نجدد بيها سفرتنا , الاكله هى ستيك مشوى بصوص خل التفاح .
مقادير صوص خل التفاح :
3/4 كوب خل التفاح
1 كوب ماء
1 معلقه صغيرة سكر بني
2 معلقه كبيرة كاتشب
1 مكعب مرقة لحمة
طريقه تحضير الصوص :
حطى المكونات على نار هاديه وقلبيه كويس لحد مايغلى ويكون قوامه سميك وقدميه مع الستيك دوقيه قبل ماتشليه من على النار لو محتاج زياده اى مقدار .
مقادير ستيك مشوى
:5 شرائح ستيك ( لخمس افراد )
1معلقه كبيره زيت زيتون
1معلقه صغيره بابريكا
1معلقه صغيرة سكر
1 معلقه صغيرة بودرة ثوم
1/4 ملعقة صغيرة فلفل أسود
1 معلقه صغيرة بودرة بصل
1/2 ملعقة صغيرة كمون
ملح حسب رغبتك .
طريقه تحضير الستيك
:* اغسلى الستيك بالميه وسبيه شويه ينزل الميه وبعدين ادهنيه بالزيت الزيتون
* جيبى المكونات واخلطى السكر مع بقيت التوابل عادى جدا ( ماعدا الملح مضيفهوش لخلطه التوابل لان الملح هيخليها تجف وتنزل ميه اكتر واللحمه مش هتستوى بسرعه وده سر نجاح الستيك انه مينشفش معاكى ) وبعدين تبلى الستيك وسبيه لمده 3 ساعات فى التلاجه.
* سخنى الشوايه قبلها بشويه وادهنيها بزيت الزيتون وضيفى الملح للستيك وبعدين حطيه على الشوايه عليها وقلبيه لمده 30 دقيقه او لما تشوفى انه استوى , وده حسب الرغبه مستوى اوى ولا نص نص .
شيليه وحطي فوقه الصوص بمقدار خفيف وقدميه ف طبق مناسب مع اطباق جانبيه سلطات ومقبلات .
ودى صورته