طبعا كل ايامنا بلا كدب حب فى حب والطبق ده اطلق عليه الشيف سربينى طبق يوم الحب علشان كده انا عملته عنوان للتوبيك خاصتى هذا المهم اتباع الطريقة جيدا عدم الافراط فى الملح فهذه الوجبة يجب الدقة فى عملها ويجب ان يكون معها طبق سلطة كبير مشكل وطبق ارز او يستبدل بالفطير المنديل الفلاحى وبالهنا عليكم وصحتين ملحوظة كلبوظة يفضل اختيار لحم الضأن افضل بكثير عن غيره من اللحوم فى هذه الوجبة
hgطبعا كل ايامنا بلا كدب حب فى حب والطبق ده اطلق عليه الشيف سربينى طبق يوم الحب علشان كده انا عملته عنوان للتوبيك
خاصتى هذا المهم اتباع الطريقة جيدا عدم الافراط فى الملح فهذه الوجبة يجب الدقة فى عملها ويجب ان يكون معها طبق سلطة كبير
مشكل وطبق ارز او يستبدل بالفطير المنديل الفلاحى وبالهنا عليكم وصحتين ملحوظة كلبوظة يفضل اختيار لحم الضأن افضل بكثير
عن غيره من اللحوم فى هذه الوجبة
المقادير
كيلو لحم ضاني مكعبات
•2 ملعقة زيت كبيرة
•1 حبة بصل مقطع
•2 فص ثوم مهروس
•1 كوب مشمش مجفف
•3/1 كوب زبيب
•½ كوب لوز
•1 ملعقة كبيرة جنزبيل مفروم
•ملح وفلفل أسود
•¾ كوب خل أرز
•¼ كوب عصير برتقال طازج
•3/1 كوب ورق نعناع طازج
•2 كوب مرق لحم
طريقة التحضير
1.يسخن الزيت في قدر مناسب ويشوح به مكعبات اللحم
2.عندما تشوح مكعبات اللحم وتكتسب اللون الذهبي تنقل إلى طبق خارجي وتترك جانباً
3.في نفس القدر يضاف البصل والثوم ويشوح لمدة دقيقتين
4.تعاد مكعبات اللحم للقدر ويضاف باقي المكونات
5.يترك الخليط على نار هادئة حتى ينضج اللحم تماماً
6.يقدم مع الأرز ومزين بأوراق النعناع