المرة دى حأقدم لكم يا ستات طريقة أكلة هى أكلة مش مصرية لكن حنلاقى فيها
النفس المصرى واضح جدا الاكلة هى (امام بيلدى ) طبعا الاسم مش عربى
لأن الأكلة دى ايرانية ومعنى الاسم بالعربى (الشيخ الغامى )يعنى المغمى عليه
المهم مقادير الامام بيلدى ايه *المقادير يا ستى هى:
نجيب كام وحدة باذنجانة أسود +حزمة مقدونس+حبات طماطم +ملعقة ثوم +
بصلة+عصير ليمونةكبيرة+التوابل طبعا
&&الطريقة &&
$ فى الاول تقشرى الباذنجانات بطريقة طولية بحيث انها تكون شرحة سوداء
وشريحة مقشرة بيضاء
$ بعد كده تشق الباذنجانة شق واحد طولى مع ملاحظة عدم نزع الذرةمن الباذنجانة
$ تقشر الطماطم ثم تقطع $تقطع البصلة وتشوح حتى تذبل
$يقطع المقدونس قطع خشنة مش ناعمة $نضع الجميع مع بعض ونخلطهم ثم نحشى بهم الباذنجان طبعا فى الناحية المشقوقة $حطى الباذنجان فىحلةمع وضع كوب ماء وعصير الليمونة والتوابل $سبيهم على نارهادية حتى تنضج الباذنجانات
حتاخد حوالى نصف ساعة تقريبا وبالهنا والشفا