اولا الكمونيه دى ياستى معروفه اوى فى صعيد مصر وكمان هى فى الاساس اكله سودانية والكل بيحبها وهى تتكون من قطع من اللحم وكبده ولحمة راس ورئتين وقطع من الكرشه وقع صعيره من الامعاء وممكن نضبف معاهم الطحال طبعا الاول النضافه للكرشه والطحال وبيستخدم الملح والدقيق فى الدعكوتتقطع الكرشه والمعاء قطع صغيره وتتحط فى الميه وتحطهم على النار نصف ساعة وتصفى الميه وتكرر تغير الميه وبرضه نص ساعه وتصفى لحد ماتتاكد انها نظيفه ح تبقى الكرشه نظيفه وبرضه نستخدم الميه والدقيق فى نظاقه الطحال والرئتين وده طلعا علشان ندعك اكتر من مره لحد مانتاكد من نضافتهم نجيب بصلتين وجزرتين وعصير طماطم وسمن اوزيت حسب الرغبه البصل يقطع ناعم والجزر قطع صعيره وطبعا كل حاجه تتفطع صغيره الكبده واللحمه والطحال ولحمة الراس نحط كوب من السمن او الزيت وحسب رغبتك على النار ونحط مخلوط البصل التاعم والحزر لحد ماتتحمر البصل وبعد كده نحط الكميات اللى اتقطعت ونضيف الطماطم عليهم ونضبف الميه وطبعا انا سلقت الكرشه والامعاء الاول علشان مايتاخرش النضج علشان الكرشه وقتها اطول فى النضج وبعد ماتضج تتفدم مع الدمعه شخنه ولذيذه