الطواجن انواعها كثير جدا ويمكن بيكون اكثر طلب فى المطاعم هو الطواجن لان بيكون ليها نكهه مميزة وطعم خاص جدا , لكن من خلال منتدى نجوم مصرية هنتعلم طريقة تحضير طاجن البطاطس باللحمة بنكهه وطعم احلى من المطاعم , وكمان المقادير بسيطة وكل ست بيت تقدر تحضرها فى بيتها بكل سهولة , على فكرة انا مجربة الطريقة دى وطعمها خطير جدا وصدقونى هيعجب كل اللى يتذوقها , تعالوا بينا نعرف الخطوات والمقادير , واتمنى انها تعجبكم وبالهنا والشفا .
المقادير :-
1 كيلو بطاطس مقطعه شرائح
1 كيلو لحم مقطع حسب الرغبة
4 حبات طماطم حجم كبير او متوسط
1 بصلة
1 مكعب مرقة دجاج
ملعقة فلفل اسود وبهارات
فلفل اخضر
ورق لورى
زيت
طريقة التحضير :-
اولا نقوم بضرب الطماطم مع البصل مع المرقة مع الفلفل الاسود والبهارات والملح وورقتين ورق لورى والفلفل الاخضر حسب الرغبة داخل الخلاط حتى يصير خليط متجانس , ثم نقوم بتحمير اللحم مع البطاطس فى اناء به القليل من الزيت حتى تتشوح اللحمة ثو نقوم بسكب اللحمة والبطاطس فى صينية ونسكب عليها الخليط وندخلها الفرن حتى يحمر وجهها وتنضج تمام , ويتم تقديمها .
المقادير :-
1 كيلو بطاطس مقطعه شرائح
1 كيلو لحم مقطع حسب الرغبة
4 حبات طماطم حجم كبير او متوسط
1 بصلة
1 مكعب مرقة دجاج
ملعقة فلفل اسود وبهارات
فلفل اخضر
ورق لورى
زيت
طريقة التحضير :-
اولا نقوم بضرب الطماطم مع البصل مع المرقة مع الفلفل الاسود والبهارات والملح وورقتين ورق لورى والفلفل الاخضر حسب الرغبة داخل الخلاط حتى يصير خليط متجانس , ثم نقوم بتحمير اللحم مع البطاطس فى اناء به القليل من الزيت حتى تتشوح اللحمة ثو نقوم بسكب اللحمة والبطاطس فى صينية ونسكب عليها الخليط وندخلها الفرن حتى يحمر وجهها وتنضج تمام , ويتم تقديمها .