الى كل اخواتى واعزائى اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه والى كل عشاق اكلات المسقعه النهارده جيبالكم طريقه تحفه لعمل صينيه المسقعه باللحمه المفرومه من مطبخى بالخطوات والصور وتعتبر المسقعه من الاكلات الجمبله وخاصه فى فصل الشتاء واليكم اجمل واطعم طريقه لعمل صينيه المسقعه باللحمه المفرومه يارب تعجبكم
المقادير :
1كيلو باذنجان رومى
1كيلو بطاطس
نصف كيلو فلفل رومى وحار (حسب الرغبة )
نصف كيلو لحم مفروم
عصير طماطم..بصل ملح وفلفل وبهارات
الطريقه
اولا بعصج اللحم المفروم بالبصل وقليل من عصير الطماطم..
نعصر ك طماطم ونسبكها على النار .. بنشوح ملعقتين ثوم فى سمن ونضيف اليهم عصير الطماطم حتى تتسبك
وبنزودها شوية ماية عشان لاتكون غليظة القوام ..
والباقى كلة بيبقى قلى وتحميير ..
نقطع البطاطس اصابع ونقليها ..
بنقطع الباذنجان شرائح ونقليها ( فى ها تلاحظوا انى قطعتها صوابع كنوع من التغيير لكن اكتشفت ان تقطيعها شرائح أفضل )
نقلى فلفل رومى وفلفل حار (لمن اراد مسقعة مشطشطة )
خلاص كدة بنجيب صينية مناسبة .. نحط الباذنجان اولاً..
ثم البطاطس ..
ثم الفلفل..
ثم نغطى الوجة باللحمة المفرومة..
ونسقيها بصلصة الطماطم ونتأكد ان الصلصة وصلت لقاع الصينية ..
وندخلها الفرن نصف ساعة ثم نخرجها ..
وبألف هنا .