واحده من الحلويات الخفيفة والجميله واللى موش مكلفه خالص منها ساده ومنها بالفشده ومنها بالجبنه ومنها بالمهلبيه لكن اليوم معنا البفاشه بالقشدة
المقادير
ربع ك دقيق ابيض -ربع ملعقه صغيره ملح -2 بيضه - كوب شربات ( سكر وماء و ليمون)
الطريقه
يعجن الدقيق مع البيض والملح
سثبي الخليط خيدا بالملعقة الخشب حتى تتكون معكى عجينه متوسطة الليونه
تقطع العجينة الى خمس قطع متساويه وتترك لمدة عشر دقائق
تقرد كل قطعه بالنشابه مع رش السطح بالدقيق
توضع القطع الخمسة المفرده فوق بعض ثم تقرد فى مستدير كبير
تقطع العجينه قطعا متساية اما مربعات او مثلثات
تحمر القطع فى السمن او الزيت العزير وتوضع فى مصفاه لتصفية المادة الدهنيه
تسقى بالشربات وتقدم مع القشده