مفيش حد مش بيحب الفطير المشلتت خصوصا مع العسل و الكريمة بجد طعمه جنان والنهاردة هنشوف المقادير و الطريقة لصنع احلى فطيرة
المقادير
كيلو دقيق مخصوص لعمل الفطير وهذا يكفى لعمل 4 فطائر
ذرة ملح - ملعقة سكر
3 اكواب ماء تقريبا
زبدة سايحة
ملعقة بيكنج بودر
الطريقة
ضعى الدقيقة و الملح و السكر و اعجنيهم بالماء وحاولى تزيدى فترة العجن لان كلما كان العجن اكثر تعطيكى نتيجة احسن
قسمى العجين الى 4 كور و كل كورة لثلاث كور واتركية فى الثلاجة لمدة خمس ساعات و يمكنك عمله من الليل
قومى بتسيح الزبد وضعى عليها البيكنج بودر
قومى بفرد الكور زادهنيها بكمية وفيرة من الزبد و البيكنج بودر و كل كور تفرد تطبق على هذا الشكل
ثم الطبقة الثانية قومى بفردها و وضع السمن ثم طبقيها كما فى
و الطبقة الثالثة نفس الشئ
وعندما تصبح الثلاث طبقات داخل بعض ضعيها فى الصينية و اتركيها لمدة ساعة ثم قومى بفردها فى الصينية وزجها فى الفرن وعند نضجها قومى برشها بقليل من الماء او بلفها بورق المونيوم حتى لا تجف و بالهنا و الشفا
المقادير
كيلو دقيق مخصوص لعمل الفطير وهذا يكفى لعمل 4 فطائر
ذرة ملح - ملعقة سكر
3 اكواب ماء تقريبا
زبدة سايحة
ملعقة بيكنج بودر
الطريقة
ضعى الدقيقة و الملح و السكر و اعجنيهم بالماء وحاولى تزيدى فترة العجن لان كلما كان العجن اكثر تعطيكى نتيجة احسن
قسمى العجين الى 4 كور و كل كورة لثلاث كور واتركية فى الثلاجة لمدة خمس ساعات و يمكنك عمله من الليل
قومى بتسيح الزبد وضعى عليها البيكنج بودر
قومى بفرد الكور زادهنيها بكمية وفيرة من الزبد و البيكنج بودر و كل كور تفرد تطبق على هذا الشكل
ثم الطبقة الثانية قومى بفردها و وضع السمن ثم طبقيها كما فى
و الطبقة الثالثة نفس الشئ
وعندما تصبح الثلاث طبقات داخل بعض ضعيها فى الصينية و اتركيها لمدة ساعة ثم قومى بفردها فى الصينية وزجها فى الفرن وعند نضجها قومى برشها بقليل من الماء او بلفها بورق المونيوم حتى لا تجف و بالهنا و الشفا