اصدقائى وصديقاتى اعضاء وزوار منتدى نجوم مصرية نلتقى اليوم معكم من مطبخ نجوم مصرية لتعلم طبخة جديدة واكلة جديدة شهية يحبها كل افراد العائلة , بصراحة الفطير الفلاحى او المشاتت طعمه جميل جدا وكلنا بنحبه , هنتعرف دلوقتى على المقادير والخطوات وصدقونى عن تجربة شخصية طعمه جميل جدا و وخاصة لما يتاكل مع عسل النحل او الجبن بانواعه , تعالوا بينا نعرف المقادير وطريقة التحضير ولما تجربوه هتدعولى , وبالهنا والشفا لكل اصحابى .
المقادير :-
1 كيلو دقيق
1/2 لتر ماء
ذرة ملح + ذرة سكر
1/2 ملعقة صغيرة بكينج بودر
1/2 كليو زبدة
الطريقة :-
اولا نقوم بوضع الدقيق والملح والسكر والبكينج بودر فى وعاء عميق ونقلب ثم نضيف الماء بالتدريج الا ان تشعرى ان العجينة اصبحت جاهزة , تعرفى ان العجينة كويسة لما تلم معاكى وميكنش فى اى اثر للعجين بالوعاء , ياريت تملكى العجينة كويس بعد كده ادهنى وجه العجين بقليل من الذبد ولفيها فى كيس واتركيها ساعة فى الثلاجة لمدة ساعة حتى ترتاح العجينة , وبعد كده قطعى العجينة الى ثلاث قطع او اربعة ثم قومى بفرد قطعه العجينة بالنشابة لحد ما تكون رقيقة جداااا زى ورقة القلاش وبعد كده ادهينيها وابدأئى فى التطبيق وبين كل طبقة وطبقة ادهنيى بالذبدة وبعد لما تكون قدامك العجنة مطبقة لميها بايدك وضعيها فى صينية دائربة وى عليها لحد ما تتساوى فى الصينية وتصبح دائرية وتكونى مجهزة فرن درجة حرارته عالية وتدخل الفرن وهو ساخن وتخرج بعد ان يصبح لونها ذهبيا وتكررى نفس العملية على باقى العجينة , وتقدم ساخنة .
المقادير :-
1 كيلو دقيق
1/2 لتر ماء
ذرة ملح + ذرة سكر
1/2 ملعقة صغيرة بكينج بودر
1/2 كليو زبدة
الطريقة :-
اولا نقوم بوضع الدقيق والملح والسكر والبكينج بودر فى وعاء عميق ونقلب ثم نضيف الماء بالتدريج الا ان تشعرى ان العجينة اصبحت جاهزة , تعرفى ان العجينة كويسة لما تلم معاكى وميكنش فى اى اثر للعجين بالوعاء , ياريت تملكى العجينة كويس بعد كده ادهنى وجه العجين بقليل من الذبد ولفيها فى كيس واتركيها ساعة فى الثلاجة لمدة ساعة حتى ترتاح العجينة , وبعد كده قطعى العجينة الى ثلاث قطع او اربعة ثم قومى بفرد قطعه العجينة بالنشابة لحد ما تكون رقيقة جداااا زى ورقة القلاش وبعد كده ادهينيها وابدأئى فى التطبيق وبين كل طبقة وطبقة ادهنيى بالذبدة وبعد لما تكون قدامك العجنة مطبقة لميها بايدك وضعيها فى صينية دائربة وى عليها لحد ما تتساوى فى الصينية وتصبح دائرية وتكونى مجهزة فرن درجة حرارته عالية وتدخل الفرن وهو ساخن وتخرج بعد ان يصبح لونها ذهبيا وتكررى نفس العملية على باقى العجينة , وتقدم ساخنة .