الدونات اللذيذ المقلى المحشو بالشيكولاته طعمه لذيذ جدا يلى نتعرف على مقاديرة و كمان طريقة
مقادير الدونات
* 3 كوب الا ربع دقيق
* ربع كوب سكر
* ربع كوب زبدة
* ملعقة كبيرة خميرة فورية
* 2 بيض + فانيليا + رشة ملح
* كوب الا ربع لبن
مقادير جناش الشوكولاتة
* 250 جرام شوكولاتة
* 5 ملعقة كبيرة كريم شانتية مخفوق أو كريمة لبانى
* ملعقة صغيرة زبدة او زيت ذرة
* 2 ملعقة صغيرة كاكاو بودرة بدون سكر
التغطية
سكر بودرة مضاف اليه قليل من الفانيليا لرشة على الوجه
الطريقة
* دوبى الخميرة و قليل منالسكر و قليل من الماء واتركيها لكى تخمر
* سخنى اللبن و الزبدة و اتركية لكى تبرد ثم قومى بضر البيض مع الفانيلي ثم ضعيا على اللبن و الزبدة
* ننخل الدقيق و نضع عليه الملح وباقى مقدار السكر ثم ضعى عليهم المادة السائلة و قومى بالعجن و اتركية ليخمر
* حضرى الجناش بوضع كل المقادير على حمام ماء
* احضرى مقلاة ها زيت غزير
* قوم بفرد العجينية و تقطيعها على هيئة دوائر و يمكن ثقبها من الوسط
* قومى بقليها فى الزيت الغزير
* احضرى قمع و املائيه بالجناش و قومى بحشو الدونات بالشيكولاته و رش السكر على الوجه
وبالهنا و الشفا
مقادير الدونات
* 3 كوب الا ربع دقيق
* ربع كوب سكر
* ربع كوب زبدة
* ملعقة كبيرة خميرة فورية
* 2 بيض + فانيليا + رشة ملح
* كوب الا ربع لبن
مقادير جناش الشوكولاتة
* 250 جرام شوكولاتة
* 5 ملعقة كبيرة كريم شانتية مخفوق أو كريمة لبانى
* ملعقة صغيرة زبدة او زيت ذرة
* 2 ملعقة صغيرة كاكاو بودرة بدون سكر
التغطية
سكر بودرة مضاف اليه قليل من الفانيليا لرشة على الوجه
الطريقة
* دوبى الخميرة و قليل منالسكر و قليل من الماء واتركيها لكى تخمر
* سخنى اللبن و الزبدة و اتركية لكى تبرد ثم قومى بضر البيض مع الفانيلي ثم ضعيا على اللبن و الزبدة
* ننخل الدقيق و نضع عليه الملح وباقى مقدار السكر ثم ضعى عليهم المادة السائلة و قومى بالعجن و اتركية ليخمر
* حضرى الجناش بوضع كل المقادير على حمام ماء
* احضرى مقلاة ها زيت غزير
* قوم بفرد العجينية و تقطيعها على هيئة دوائر و يمكن ثقبها من الوسط
* قومى بقليها فى الزيت الغزير
* احضرى قمع و املائيه بالجناش و قومى بحشو الدونات بالشيكولاته و رش السكر على الوجه
وبالهنا و الشفا