كل الاطفال تحب اللانشون لكن الامهات تخاف من مصدره نظرا للاشاعات التى نسمع عنها كل يوم عن طريقة صنع اللانشون ولكن اليوم يمكنك صنعع اللانشون فى منزلك بدون اى عناء وهو مضمون 100% لانه من صنع يديكى
المقادير
* نصف كيلو فراخ خالية من العظم او دهن ويمكن عمله من اللحم الاحمر ايضا الخالى من الدهن
* كوب بقسماط مطحون
* بيضه وحده
* بهارات (فلفل اسود - ملح - كمون - بابريكا علشان اللون او لون طعام احمر او بنجر مبشور)
* زيتون اسود -او فلفل اخضر – ممكن النوعين - وممكن تحطوا فلفل اسود حب (حسب النكهه المرغوبة )
الطريقة
* ضعى اللحم فى الكبة ومعهم كل البهارات ثم ضربهم فى الكبه و تنعيهمهم جيدا
* ثم قومى بخلط الزيتون او الفلفل الاسو الحب مع معجون اللحم
* قومى بوضع اللحم على ورق البلاستك الاسترتش وقومى بلفها جيدا
* ثم قومى بلفه مره اخرى و لكن بورق الالمونيوم
* اغلى ماء بها بعض ورق الورى و الفلفل الاسود
* ضعى لف اللحم فى الماء لمدة ساعة
* قومى بوضعها فى الثلاجة لمدة 6 ساعات
* قومى بنزع الورق وتقطيعها و تقديمها للاطفال
وبالهنا و الشفا
المقادير
* نصف كيلو فراخ خالية من العظم او دهن ويمكن عمله من اللحم الاحمر ايضا الخالى من الدهن
* كوب بقسماط مطحون
* بيضه وحده
* بهارات (فلفل اسود - ملح - كمون - بابريكا علشان اللون او لون طعام احمر او بنجر مبشور)
* زيتون اسود -او فلفل اخضر – ممكن النوعين - وممكن تحطوا فلفل اسود حب (حسب النكهه المرغوبة )
الطريقة
* ضعى اللحم فى الكبة ومعهم كل البهارات ثم ضربهم فى الكبه و تنعيهمهم جيدا
* ثم قومى بخلط الزيتون او الفلفل الاسو الحب مع معجون اللحم
* قومى بوضع اللحم على ورق البلاستك الاسترتش وقومى بلفها جيدا
* ثم قومى بلفه مره اخرى و لكن بورق الالمونيوم
* اغلى ماء بها بعض ورق الورى و الفلفل الاسود
* ضعى لف اللحم فى الماء لمدة ساعة
* قومى بوضعها فى الثلاجة لمدة 6 ساعات
* قومى بنزع الورق وتقطيعها و تقديمها للاطفال
وبالهنا و الشفا