يمكنك تقديم الكوراسون فى الصباح مع فنجان الشاى او يمكنك تناولها فى العشاء مع الاطفال فانة لذيذ الطعم لكنه ياخذ منك بعض الخطوات الكبيرة لاعدادة تعالى نشوف المقادير وكمان هقولك خطوة خطوة ازاى تعمليه
المقادير
كيلوالدقيق معجنات .
15 جرام الخميرة.
10 جرام محسن للخبز.
80 جرام سكر.
50 غجرام لبن بودرة .
530 ماء مثلج.
20 جرام ملح.
500 جرام زبدة على شكل بلوك مبرد بحرارة الغرفة.
الطريقة
* ضعى كل المكونات ماعدا الزبدة على بعضها فى العجانة ولو مكنش عندك عجانة فقومى بعجنها بيدكى جيدا
* اتركى العجين يستريح لمدة 10 دقائق
* افردى العجين على شكل مربع وضعى فى وسطها بلوك الزبدة ثم طبقيها وافرديها على سمك 1سم و ادخليها الثلاجة لمدة ساعتين داخل كيس بلاستيك
* يتم اجراء هذه العملية اربع مرات بين كل مرة و مرة ساعتين فى الثلاجة
* بعد هذه المراحل تكون عجينة الكرواسون جاهزة للتشكيل افرديها على ارتفاع 1سم وتشكل على شكل مثلث وتلف تكون قاعدة المثلث أسفل وتلف مع مراعاة عدم عليها.
* توضع قطع الكوراسون في صواني مدهونة زبدة وتترك لمدة ساعة عشان تخمر
* ادهنى الوجة بالبيض وادخيلها الفرن لمدة نصف ساعة
* يمكنك حشوها بشيكولاتة او بالذعتر او بالجبن
المقادير
كيلوالدقيق معجنات .
15 جرام الخميرة.
10 جرام محسن للخبز.
80 جرام سكر.
50 غجرام لبن بودرة .
530 ماء مثلج.
20 جرام ملح.
500 جرام زبدة على شكل بلوك مبرد بحرارة الغرفة.
الطريقة
* ضعى كل المكونات ماعدا الزبدة على بعضها فى العجانة ولو مكنش عندك عجانة فقومى بعجنها بيدكى جيدا
* اتركى العجين يستريح لمدة 10 دقائق
* افردى العجين على شكل مربع وضعى فى وسطها بلوك الزبدة ثم طبقيها وافرديها على سمك 1سم و ادخليها الثلاجة لمدة ساعتين داخل كيس بلاستيك
* يتم اجراء هذه العملية اربع مرات بين كل مرة و مرة ساعتين فى الثلاجة
* بعد هذه المراحل تكون عجينة الكرواسون جاهزة للتشكيل افرديها على ارتفاع 1سم وتشكل على شكل مثلث وتلف تكون قاعدة المثلث أسفل وتلف مع مراعاة عدم عليها.
* توضع قطع الكوراسون في صواني مدهونة زبدة وتترك لمدة ساعة عشان تخمر
* ادهنى الوجة بالبيض وادخيلها الفرن لمدة نصف ساعة
* يمكنك حشوها بشيكولاتة او بالذعتر او بالجبن