السلام عليكم النهارده معنا اكله شهيره جدا فى مصر والسودان لكن طبخها بالطريقة السودانيه طبعا اكل شهيره جدا وطعمها جميل وبتتكون من الكرشة و الكبدة والطحال والرئتين وقطع من اللحم
باقى المكونات طبعا التوابل والبصل والطماطم وكوب خل ابيض
طريقة الاعداد
نضع حلة الماء على النار حتى تغلى ونحط الكرشة والطحال لمده 5 دقايق وبعد كده نطلعهم من الحلة ونغير المياه ونحطها على النار وده بيسهل عملية التنظيف ونبدء نكشط اى جزء قاتم الى ان تصبح بيضاء تماما ح نستخدم فى التنظيف الدقيق والخل
ولو معاها شوية امعاء ح تتنضف بالدقيق والخل وبرضه نفس الكلام الرئتين مع
الشطف الجيد بالماء ح نتاكد من النظافه الجيده
نضع كل المكونات فى حله المياه اللى بتغلى على النارعلى النار لمده نصف ساعه
ونخرجها ونفطع المقادير كلها قطع صغيره
ونضع طاسه على النار ونضع شوية زيت وعليه مبشور البصل والجزر
يضاف عصير الطماطم على النار
ونضع القطع للمقادير على النار حتى تستوى ونرس التوابل والملح
وبالهنا