يمكنك التنوع فى تقديم الحلويات لضيوفك او حتى افراد عائلتك و لذلك يمكنك ابتكار الاطعمة التى تضيف المذاق الجيد لكى انتى و اسرتك طيب ممكن تعملى اية ممكن تعملى مرة كيكة عادية و مرة اخرى يمكنك عمل كيكة بالشيولاته و مرة اخى يمكنك عمل كيك بالبرتقال و مرة كيك بالنسكافية و يمكنك التنوع فى تقديمة فيمكنك مرة تقديمة مع الشاى و مرة مع القهوة ومرة مع العصير الفرش الطازج فانتى عليكى الابتكار و احنا هنقول تسلم ايديكى والنهاردة احنا هنعمل كيكة اسفنجية بس بطريقة مختلفة شويه بدل تزويق لكريمة لا هنحط جيلى و موز يلى نشوف المقادير و كمان الطريقة
المقادير
5 بيضة - 1 كوب دقيق - 1 كوب سكر ناعم - ملعقة محسن كيك - 1 ملعقة بيكنج بودر - فانيليا و يمكنك استبدال الفانيليا بماء الورد او ماء الزهر
الحشو
كريمة شانتى - جيلى فراولة - موز مقطع شرائح
الطريقة
يتم عمل الكيك مثل الكيك الاسفنجى بال ضبط وهى ضرب البيض و السكر لمدة ثلث ساعة
ضيفى علية الدقيق المنخول مع المحسن و البيكنج بودر
ضعية علىالبيض و قلبية بطريقة النثف دائرة حتى لا تفقد الهواء الموجود بداخلها
احضرى الصينية و بطنيها و صبى داخلها مقدار الكيك وزجيها فى الفرن
حضرى الجيلى و برديه ولكن بدون تجميده
اقسمى التورتة من الوسط و ضعى الكريمة فى الوسط
قومى بصب الجيلى فى الصينية التى تم عمل الكيك فيها و جمدية حاجة بسيطة جدا ثم رصى الموز ثم ضعى علية الكيك و ادخليها الثلاجة
اخرجيها من الثلاجة وبحمام ماء ساخن عشان تقلبيها فى طبقالتقديم و بالهنا و الشفا