السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الى كل اعضاء وزوار منتديات نجوم مصريه اقدم لكم اليوم اكله روعه وجميله والكل بيحبها وهى الكوسه بالباشميل
والكوسه بالباشميل اكله سهله ومفيده جدا وبيحبها الصغار والكبار وهقدملكم اليوم طريقه سهله تعملوا بيها
صنية الكوسه بالباشميل وتطلع معكم طعمها رائع ان شاء الله نشوف دلوقتى مع بعض المقادير والطريقه
المقادير :
½ كيلو كوسة
6 فصوص ثوم مفرومين
عودين كسبرة خضراء
50 ج جبنة مبشورة
ملح وفلفل
مقادير الباشميل :
ربع كيلو لبن
ملعقتين دقيق
ملعقتين زبده
الطريقه :
1 ـ قورى الكوسه وقطعيها شرايح
2 ـ قطعى الكسبره ناعم
3 ـ حمرى التوم على النار وبعدين انلى بالكوسه تتشوح معاه
4 ـ بس وحطى الخليط دا فى صنيه وفوقيه الباشميل وفوقه الجبنه ودخليه الفرن
طريقة عمل البشاميل
1- نضع الزبدة وثم الدقيق ونقلبه تقليبتين لحد ما يبدأ ياخد لون بيج وكده بنقول الدقيق اتحمر
2- ننزل عليه بجزء من اللبنونقلب كويس بمضرب سلك عشان مش يكون فيه كتل واثناء التقليب نكون شيلناه من عالنار لحد ما نتاكد انه مش فيه اي كتل هنرجعه عالنار ونزود باقي الحليب ونخليه ياخد غلوة وممكن لو عندك شوربة تحطي عليه شوية شوربة او مكعب مرق وتقلبي لحد ما يصل الى القوام اللي انتي عايزاه
3- وبعد كده بتضيفي اليه ملح وفلفل وبيكون جاهز للاستخدام
ودى طبعا طريه بدون اللحمه المفرومه لو حابه تضيفى لحمه بتعملى عصاج عادى جدا وتفرديه فى النص بين الكوسه والباشميل وبالهنا والشفا
فى رعاية الله
الى كل اعضاء وزوار منتديات نجوم مصريه اقدم لكم اليوم اكله روعه وجميله والكل بيحبها وهى الكوسه بالباشميل
والكوسه بالباشميل اكله سهله ومفيده جدا وبيحبها الصغار والكبار وهقدملكم اليوم طريقه سهله تعملوا بيها
صنية الكوسه بالباشميل وتطلع معكم طعمها رائع ان شاء الله نشوف دلوقتى مع بعض المقادير والطريقه
المقادير :
½ كيلو كوسة
6 فصوص ثوم مفرومين
عودين كسبرة خضراء
50 ج جبنة مبشورة
ملح وفلفل
مقادير الباشميل :
ربع كيلو لبن
ملعقتين دقيق
ملعقتين زبده
الطريقه :
1 ـ قورى الكوسه وقطعيها شرايح
2 ـ قطعى الكسبره ناعم
3 ـ حمرى التوم على النار وبعدين انلى بالكوسه تتشوح معاه
4 ـ بس وحطى الخليط دا فى صنيه وفوقيه الباشميل وفوقه الجبنه ودخليه الفرن
طريقة عمل البشاميل
1- نضع الزبدة وثم الدقيق ونقلبه تقليبتين لحد ما يبدأ ياخد لون بيج وكده بنقول الدقيق اتحمر
2- ننزل عليه بجزء من اللبنونقلب كويس بمضرب سلك عشان مش يكون فيه كتل واثناء التقليب نكون شيلناه من عالنار لحد ما نتاكد انه مش فيه اي كتل هنرجعه عالنار ونزود باقي الحليب ونخليه ياخد غلوة وممكن لو عندك شوربة تحطي عليه شوية شوربة او مكعب مرق وتقلبي لحد ما يصل الى القوام اللي انتي عايزاه
3- وبعد كده بتضيفي اليه ملح وفلفل وبيكون جاهز للاستخدام
ودى طبعا طريه بدون اللحمه المفرومه لو حابه تضيفى لحمه بتعملى عصاج عادى جدا وتفرديه فى النص بين الكوسه والباشميل وبالهنا والشفا
فى رعاية الله