الفراخ الكنتاكي
المقادير
1 فرخة بس تكون مسلوقة (بس في مية قليلة و نحط كرفس مع البصل و الجزر و الحبهان و ورق اللوري اثناء السلق)
2 معلقة نشا
3 ملاعق دقيق
بياض بيضة
ا كوب ماء متلج
ملح
فلفل
ثوم بودر
بصل بودر
كيس سبيسي
كورن فليكس للقلي
طريقة التحضير
1- تقطع الفرخة المسلوقة 8 قطع
2- نحط البيض مع الماء و الملخ و الفلفل و الدقيق و النشا و السبيسي ز التوم و البصل البودر
3- نحط الفرخة في المزيج ده و انا بجيب سرنجة من غير سن و بحط التتبيلة في الحقنة و افضل احقن بيها الفرخة علشان التتبيلة تدخل لكل حتة فيها و نحط االمزيج ده في التلاجة لمدة ليلة
4-و نسخن الزيت الغزير
5- و نحط الفراخ في الكورن فليكس (المطحون) و ممكن تحطيها في الفريزر نص ساعة قبل التحمير علشان الكورن فليكس يلزق عليها
و بالهنا و الشفا
الرز الريزو
2 كوب رز
1 بصل
1 ملعقه كبيره زبده
2 ملعقه كبيره زيت
1 مكعب مرق
1 ملعقه صغيره كركم
½ كيلو صدور دجاج
2 بيض
1 كوب دقيق
1 ملعقه صغيره بودرة ثوم
1 ملعقه صغيره بودرو جنزبيل
زيت للقلي
الصوص
-----------
1 كوب كتشاب
1 ملعقه صغيره مسطرده
½ كوب صلصة باربكيو
2 ملعقه كبيره ورشسترشاير صوص (ممكن الاستغناء عنها)
1 مكعب مرق
1 ملعقه كبيره سكر
صوص حاد حسب الرغبه
الطريقه
----------
*نحط الزبده و الزيت و البصل على النار لحد ما يدبل البصل و يبدأ يبقي لونه دهبي ثم نضيف الرز و نقلب ثم نضيف الماء و مكعب المرق و الكركم و نضبط الطعم بالملح وممكن متحتاجيش ملح لان المرقة بتبقي مملحة و بعد ان تغلي الماء, نخفض الحراره و نترك الرز لينضج على نار هادئه
*نقطع الدجاج لمكعبات متوسكة الحجم و نتيلها بالثوم البودره , الجنزبيل البودره , الملح و الفلفل ثم نغطيها بالبيض ثم الدقيق و نقليها
*لعمل الصوص نضع الكاتشب, المستردة صلصة الباربكيو , السكر و مكعب المرق على النار و نضيف ¼ كوب ماء و نتركه حتى يغلى ( ممكن اضافة الصوص الحار حسب الرغبه)
نحط الرز في طبق التقديم و عليه الدجاج ثم الصوص على الوش ( متخلطيش الفراخ مع الصوص علشان تفضل مقرمشة) و بالهنا و الشفا