المكونات :-
الاكله تكفى 4 اشخاص
450 جم مكرونه مسلوقه من اى نوع
1 كيلو جمبرى مقشر ومغسول كويس ومصفى من المايه تماما و منزوع الظهر
1 كيلو سيبيا او كاليمارى مسلوقه
ملحوظة
( طريقة سلق السيبيا موجوده فى الصور القادمه )
بصله مقطعه ترنشات - معلقه توم مفروم - فلفله حاره ترنشات )
كوب صلصه ( بصله بتقليها فى معلقه زيت وبعدين 2 كوب عصير طماطم ) وتسبكيها وملح وفلفل وشطه اختيارى
1 طماطمايه مقطعه صغير
ده الجمبرى بعد ماتغسل و متنضف كويس
تكون المكرونه مسلوقه جاهزة
السيبيا او الحبار او الكاليمارى ( مسلوق )
طريقة السلق : -
بقطعها الاول وبعدين بشوحها فى نقطه زيت ومستكه وبعدين احطلها المايه وفلفل اسود وورق لورى واسيبها تتسلق لحد ماتستوى حوالى ساعه الا ربع تقريبا
بحط البصل فى معلقتين زيت ومعاه التوم المفروم
بنزل بالجمبرى و بحط الفلفل وواحط الفلفل الاخضر والملح وكمون والفلفل الاسود
واحط السيبيا المسلوقه
ثم المكرونه والطماطم اخر شىء واقلب تقلبتين كده واغرفها فورا