للدجاج المشوى مذاق يعشقة الجميع لا ييوجد احد لا يحب الدجاج المشوى والبعض منا يذهب الى تناول الغذاء خارج المنزل ليتناول وجبة من الدجاج المشوى لذيذ الطعم و ايضا الطعام المشوى صحى للغاية لان الجسم فى بعض الاوقات يحتاج الى طعام بدون دهون و ايضا ليحافظ على صحته و البعض يقوم باتباع حمية غذائية و دائما يكون الطعام لدى صانعى الدايت او الرجيم يكون مسلوق او مشوى والبعض هيقول احنا مش بنعرف طريقة شوى الدجاج فى المنزل وموقع نجوم مصرية هيقول لكل امراة مفيش حاجة صعبة تعالى و احنا هنعرفك طريقة شوى الدجاج فى المنزل كيف تكون
المقادير
دجاج مقطع على 4 ويتم عمل تشريح فيه بالسكين ودقه جيدا بظهر السكين
وكذلك قطع اوراك فيليه لعمل اسياخ شيش تاووك
التتبيله
ماء بصل وهى بعصر البصل واخذ الماء الناتج من العصر
وليمون
وملعقه خل
2 ملعقه صويا صوص
ملح - فلفل
الطريقة
اولا قومى بتدبيل الفراخ قبل الشوى بيوم و ضعيها فى الثلاجة لمدة 24 ساعة
ثانيا قومى باعداد الفحم على الشواية و ابدائى فى رص الفراخ على الشواية و اذا لم يوجد عندك شواية قومى
بعمل صدمة للفراخ فى الطاسة حتى تغلقى مسام الفراخ
ثم اكملى تسوية الفراخ فى الفرن و عند تمام النضج
حضرى ثلاث او اربع فحمات و قومى بوضعم على البوتجاز و اشعليهم جيدا
قومى برص الفراخ فى طبق التقديم و ضعى فى وصط الفراخ ورق الامونيوم و قومى بوضع الفحم و سخنى ملعقة زيت و ضعيها على الفحم ثم غطى طبق الفراخ وبهذا سوف تجدى ان الفراخ مثل المشوية الموجودة بالمحلات تماما و بالهنا