انهاردة جهزتلكم اكله جميلة اوى من وجه بحرى مشهورين بيها جدا وهيا
"طريقة عمل الارز بالجمبرى" بس طبعا الطريقة الى جبتهالكم انهاردة غير اى طريقة وبتختلف تماما طبعا لازم اجيب انا حاجات مميزة الاختلاف هنا فى الاضافات الى هنضفها للرز من الخضروات وغيره
وكمان جيبالكم "طريقة عمل سلطة الجمبرى بالافوكادو"ودى سلطة حلوة بجانب الاكلة الحلوة دى
هعرضلكم المقادير قبل ما تشوفوا الفيديو عشان تاخدو فكرة وتشتروا بكرة
المقادير
جمبرى بالارز المفلفل
- 1 كوب بروكلى مسلوق لمدة 4 دقائق
- زيت نباتى
- 1 فلفل احمر شرائح رفيعة
- 1 فلفل اصفر شرائح رفيعة
- 1 ملعقة كبيرة جنزبيل مبشور
- 1 كوب ارز بسمتى مسلوق
- 1 ملعقة كبيرة زيت سمسم
- 1/2 كيلو جمبرى وسط مقشر
- 1/2 كوب فاصوليا
- ملح وفلفل
- زيت ذرة
- 1/4 كوب صويا صوص
- 1 ملعقة كبيرة خل ارز
- 1 ملعقة صغيرة هوت شيلى صوص
- 1/4 كوب بصل اخضر شرائح
- للدريسنج :
- 2 ملعقة صغيرة مستردة ديجون
- 4 ملعقة كبيرة زيت زيتون
- 2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
- 1 ملعقة صغيرة عسل ابيض
- ملح وفلفل
- للسلطة :
- 2 حبة افوكادو مستوى
- 1/4 كيلو جمبرى مقشر وسط او بواقى الجمبرى
- خس فريزيه
- 1 كوب جرجير
- 6 شرائح ليمون ودجز
- 1 كوب طماطم شيرى