الارز الصيني بالجمبري
المقادير
ربع كيلو جمبرى مقشر ونظيف
أرز حسب عدد الأفراد
بيضة
4 ملاعق كبيرة زيت
3 فصوص ثوم مفروم
2 حبة جزر مقطع مكعبات صغيرة
1 كوب بسلة خضراء نص سلق
5 أعواد بصل أخضر مقطع قطع صغيرة
3 ملاعق كبيرة صلصه الصويا
ملح وفلفل
الطريقة:
- أسلقي الأرز بالماء مع ملح وورق لورا وشوية زيت
- في طاسة كبيره حطى شوية زيت يسخن قليلا
- نضع شوية الثوم مع الزيت الساخن والجمبرى ونقلبه كويس لمدة دقيقه
- ثم نضع الجزر لمدة دقيقه كمان عشان يستوي بسرعة
- ويضافلها البسلة فى الاخرويقلب كويس مع االجمبرى والجزر
- نضيف البيضة مخفوقة إلى خليط الجمبرى ونقلب بسرعة حتى يستوي البيض
- ثم يضاف للخليط البصل الأخضر ويقلب
- و يضاف لهم الملح والفلفل أبيض .
- ويضاف له الارز المسلوق ويقلب بحرص عشان لاتتكسر حبة الرز
- ثم بعد دقيقه يضاف صلصه الصويا المالحة ويقلب بحذر
ويترك يتسبك الرز قليلاً وبكده يكون جاهز لللاكل و يقدم ساخنا
جربيه ومش هتندمي ابدا