اعزائى اعضاء وزوار منتدى نجوم مصريه الكرام اليوم هنعرض على كل ست بيت شاطره وكل بنت بتحب دائما تزين سفرتها باشهى واجمل الاكلات
هنقولك النهارده على طريقة عمل نوع شيق جدا من الكيكات وبمجرد انتى ما هتقرى الموضوع دا هتتعملى ازاى تعملى
كل اللى عليكى هتقراى الموضوع كويس وتشوفى الطلبات المطلوبه لعمل الكيكه وهتنزلى تجيبيها وتتابعى معانا الخطوات السهله والبسيطه وفى اقل وقت ممكن هتقدمى اجمل كيكة لضيوفك وافراد اسرتك وبالف هنا ودايما كدا تكونى ست بيت ولا حد زيك
المقادير
8 بيضات مفصول صفارها عن بياضها
1 ¼ كوب من السكر
بشر نصف حبّة من الليمون الحامض
عود صغير من القرفة
ملعقة فانيليا
2 كوب من اللوز المقشّر والمفروم
لسطح الكيك:
1/4 كوب من عصير التفاح
4 إلى 6 حبّات من البرتقال المقشّر والمقسّم
طريقة التحضير
- تدهن صينية مستديرة (مقاس 25 سنتيمتراً) بالزبدة وينثر الدقيق.
- يخفق صفار البيض والسكر، مع بعضهما البعض، حتى يتشكل مزيج خفيف.
- يضاف بشر الليمون الحامض والقرفة والفانيليا إلى خليط صفار البيض والسكر، وتخلط هذه المكونات مع اللوز، وتترك جانباً لبعض الوقت.
- يضرب بياض البيض في وعاء منفصل، حتى تتشكّل قمم في أعلاه، ويضاف إلى صفار البيض بشكل متقطّع حتى يمتزجان.
- يوضع الخليط في الصينية، وتدخل إلى الفرن المحمّى مسبقاً لمدّة 45 دقيقة، على حرارة 200 درجة مئوية.
- بعد إخراجها من الفرن، تبرّد قليلاً، وتنزع من الصينية عبر تمرير سكين على حوافها.
لإعداد سطح الكيك:
يخلط كل من قطع البرتقال وعصير التفاح، ويزيّن السطح.
هنقولك النهارده على طريقة عمل نوع شيق جدا من الكيكات وبمجرد انتى ما هتقرى الموضوع دا هتتعملى ازاى تعملى
كيكة اللوز والبرتقال
كل اللى عليكى هتقراى الموضوع كويس وتشوفى الطلبات المطلوبه لعمل الكيكه وهتنزلى تجيبيها وتتابعى معانا الخطوات السهله والبسيطه وفى اقل وقت ممكن هتقدمى اجمل كيكة لضيوفك وافراد اسرتك وبالف هنا ودايما كدا تكونى ست بيت ولا حد زيك
طريقة عمل كيكة اللوز والبرتقال
المقادير
8 بيضات مفصول صفارها عن بياضها
1 ¼ كوب من السكر
بشر نصف حبّة من الليمون الحامض
عود صغير من القرفة
ملعقة فانيليا
2 كوب من اللوز المقشّر والمفروم
لسطح الكيك:
1/4 كوب من عصير التفاح
4 إلى 6 حبّات من البرتقال المقشّر والمقسّم
طريقة التحضير
- تدهن صينية مستديرة (مقاس 25 سنتيمتراً) بالزبدة وينثر الدقيق.
- يخفق صفار البيض والسكر، مع بعضهما البعض، حتى يتشكل مزيج خفيف.
- يضاف بشر الليمون الحامض والقرفة والفانيليا إلى خليط صفار البيض والسكر، وتخلط هذه المكونات مع اللوز، وتترك جانباً لبعض الوقت.
- يضرب بياض البيض في وعاء منفصل، حتى تتشكّل قمم في أعلاه، ويضاف إلى صفار البيض بشكل متقطّع حتى يمتزجان.
- يوضع الخليط في الصينية، وتدخل إلى الفرن المحمّى مسبقاً لمدّة 45 دقيقة، على حرارة 200 درجة مئوية.
- بعد إخراجها من الفرن، تبرّد قليلاً، وتنزع من الصينية عبر تمرير سكين على حوافها.
لإعداد سطح الكيك:
يخلط كل من قطع البرتقال وعصير التفاح، ويزيّن السطح.