مساء الخير يا اصحابي انا جيت وجيبالكوا معايا اكله جديده جدا وجمييييييييييييله انا النهارده كنت محتاره فقولت اجرب اعمل اكله مختلفه عشان اغير الروتين اليومى ده فقولت اعمل فطيرة السجق حاجه جديده ومش تقيله على المعده المهم يا بنات انا هحاول اقولكوا الطريقه زى ما انا عملتها بالظبط بس اهم حاجه تجهزوا مقاديرها وهى مش غاليه ابدا وان شاء الله تكون سهله عليكوا وناخد بالنا من عدد الافراد عشان تزودى فى المقادير يلا بقى نقول بسم الله ونبدأ نعمل غدانا اكلاتنا عباره عن سجق بقري او فراخ مش هتفرق خالص وزيت زيتون عشان يحلى الطعم وشرائح جبنه الشيدر والموزريلا وعادى ممكن تبقى بالشيدر بس
المقادير
1- الحشو
زيت زيتون
سجق بقري أو فراخ
بصل مُقطع جوانح
شرائح جبن شيدر
جبن موتزاريلا مبشور
صلصة طماطم بالأعشاب
2- الفطيرة
2 كوب دقيق عادي
4/1 كوب ماء دافئ
2 ملعقة كبيرة زيت خضار
ذرة ملح
خليط من البيض المخفوق و لبن الحليب للدهن
الطريقة
- يُضع الزيت على نار متوسطة و يُحمر به قطع السجق الكاملة( يُراعى عدم قطع السجق قبل التحمير حتى نتجنب عدم تماسكه )، ثم يُزاح إلى جانب الوعاء و يُحمر البصل في الجانب الآخر .
- بعد أن يحمر السجق ، يُرفع من الزيت و يُترك ليبرد ثم يُقطع قطع صغيرة ، و في نفس الوقت نُكمِل تحمير البصل حتى يذبل .
- تُخلط مقادير الفطيرة في العجانة حتى نحصل على عجين لين و ناعم ، و يُترك في الثلاجة لمدة 20 دقيقة حتى يتماسك.
- في وعاء عميق بارتفاع 15 سنتمتر وقطره 20 سنتمتر مدهون بقليل من الدهن، يوضع العجين بحيث يلامس الوعاء من الداخل وتتدلى الأطراف الزائدة من العجين خارج الوعاء .
- تُرص شرائح الجبن الشيدر ثم تُرص طبقة من السجق ثم صلصة الطماطم ثم البصل ثم الجبن الشيدر مرة أخرى مع رش كمية مناسبة من الجبن الموتزاريلا.
- يُكرر السابق من وضع طبقات الحشو حتى تمتلئ الفطيرة و يُضغط عليها قليلا ثم تُغطى بالأطراف الخارجية بحيث تُغلق من أعلى و تٌدهن بخليط البيض و لبن الحليب.
- يُوضع الوعاء في فرن حرارته 180 درجة مئوية لمدة 45- 60 دقيقة حتى ينضج عجين الفطير ويصبح لونه ذهبياً ثم تُترك لتبرد قبل تقطيعها.